Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

El triatló Ironman Barcelona canvia de data per respectar el referèndum

Els organitzadors han informat els participants a través d'un comunicat que se celebrarà el dia abans, el 30 de setembre
La competició consta d'una prova de natació, de ciclisme i de marató. | Cedida

 

L'Ironman, una de les curses de triatló més exigents del món que celebra una de les seves proves a Barcelona, ha canviat el dia que s'havia de celebrar per respectar el referèndum. La prova havia de tenir lloc al poble de Calella, al Maresme, el dia 1 d'octubre, però ha comunicat que finalment serà un dia abans, el dissabte 30 de setembre. Ironman ho ha anunciat a través d'un comunicat en diversos idiomes, «Recentment, el president de Catalunya ha anunciat un referèndum d'independència diumenge 1 d'octubre, el dia de la competició de l'Ironman 2017 Barcelona. A causa d'aquest anunci no previst de la votació nacional, ens van dir que aquesta regió i la ciutat no podrien acollir la cursa en aquesta data». Segons informen, els organitzadors de la cursa han mantingut diverses reunions amb l'Ajuntament de Calella i «estan feliços de confirmar que la nova data per a la cursa serà dissabte 30 de setembre». 

 

El campionat del món d'Ironman se celebra a Hawaii cada any, però es realitzen altres edicions com a sessions classificatòries per al gran campionat mundial. L'edició de Barcelona, en la qual ja s'hi han inscrit 3.200 atletes de 74 països diferents, ofereix 40 places classificatòries per al Campionat del Món Ironman a Hawaii, que se celebrarà el 2018.