Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Una empresa de Gerard Piqué invertirà 3.000 milions de dòlars per canviar totalment la Copa Davis de tenis

L'acord s'ha fet públic aquest dilluns i el mateix central l'ha qualificat «d'històric»
Gerard Piqué amb la samarreta del Barça | CatalunyaDiari.cat

 

Gerard Piqué torna al peu del canó. El central del F.C.Barcelona és d’aquells futbolistes considerats ‘celebrities’ i que criden l’atenció dins i fora del terreny de joc. Ja sigui pels  dards enverinats que envia als seus rivals o per la seva intrusió al món empresarial, Gerard Piqué ha convertit en notícia la pràctica totalitat dels seus actes.

 

No és d’estranyar, doncs, que ara el defensa salti a la palestra per la seva darrera inversió. Segons informa ‘La Vanguardia’, el grup inversor Kosmos —entitat fundada i presidida per Gerard Piqué— invertirà 3.000 milions de dòlars per transformar la Copa Davis per BNP Paribas.

18 països, una setmana i un títol

És, de manera molt sintetitzada, la idea de Gerard Piqué. La seva empresa Kosmos, de fet, ha tancat un acord per als pròxims 25 anys amb la Federació Internacional de Tenis, pel qual la Copa Davis patirà una gran sotragada.

 

La idea del central del Barça passa perquè la competició tenística es disputa en una única seu, quelcom que no passava fins ara. Així mateix, un altre dels al·licients de la nova competició seran les 18 nacions que es jugaran ‘l’ensaladera’ —així es coneix popularment la Copa Davis— en aquesta seu.

 

Amb un format que recorda al Mundial de futbol o a les Eurocopes, la nova competició es posarà a la pràctica a partir del novembre de 2019. La Copa, així mateix, es disputarà durant set dies i tindrà un format de 'round-robin' seguit d'una fase eliminatòria de quarts de final.

 

Cada partit, d’altra banda, consistirà de dos individuals i un dobles al millor de tres sets i els millors 16 classificats accediran a una fase final, a la que s’hi sumaran dues darreres seleccions.  

 

Piqué rep un suport unànime

Segons ha tret a la llum el mitjà citat anteriorment, el Consell d’Administració de l’ITF ha donat un suport unànime a la proposta de Gerard Piqué per crear una competició que, com ha estat sempre, es disputarà any rere any.

 

«Aquesta nova associació crearà una vertadera Copa Mundial de Tenis», ha revelat David Haggerty, president d’ITF.

 

El màxim mandatari del grup tenístic, així mateix, s’ha referit a l’acord explicant que la seva intenció és «crear un gran final de temporada que sigui un festival de tenis i entreteniment».

 

Piqué, finalment, ha qualificat el pacte d’un «acord històric».