Muntatge d'un lladre i una casa

Estrany capítol del cas Negreira: assalten la jutgessa del procés a casa seva

Hores després de la presentació de la denúncia, la jutgessa ha patit un robatori

El cas Negreira comença a prendre tints massa foscos. Dissabte, la Fiscalia de Barcelona presentava a Silvia López Mejías, la jutgessa del cas Negreira, la denúncia contra el FC Barcelona pels suposats pagaments milionaris i irregulars a José María Enríquez Negreira i, poques hores després, patia un robatori al seu domicili… amb ella a dins!

Certament, aquest episodi marca un abans i un després en la investigació del cas Negreira, ja que suposa anar un pas més enllà i utilitzar la intimidació. De moment, no hi ha cap indici que apunti que l'assalt pugui estar relacionat amb la denúncia contra el Barça, però s'està investigant el robatori i aviat hi haurà més informació.

El cas Negreira s'està començant a complicar, però per molts impediments que hi hagi, els draps bruts sempre acaben sortint a la llum. El que ha passat pot no tenir relació amb el cas, però, si en té, suposaria travessar una línia que ja no té marxa enrere.

Muntatge d'una maça d'un jutge sobre diners i un lladre
La jutgessa del cas Negreira era a l'interior de casa seva quan va patir el robatori. | Canva

La jutgessa del cas Negreira continua investigant

Diumenge al matí la jutgessa del cas Negreira es va personar a la comissaria dels Mossos d'Esquadra per a sorpresa de tots, ja que hi anava per presentar una denúncia per violació de domicili.

Hores després d'admetre a tràmit la denúncia contra el FC Barcelona, algú s'hi colava a casa amb ella a l'interior. Joies, diners i altres objectes van ser el motiu de la visita dels lladres i, malgrat que no va patir danys físics, la veritat és que l'ensurt ningú no se'l treu.

Tot i això, Silvia López Mejías, manté obertes les diligències per «delictes d'administració deslleial, corrupció en els negocis en la seva modalitat esportiva i falsedat documental» contra l'exvicepresident del Comitè Tècnic d'Àrbitres (CTA) i els expresidents del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu i Sandro Rosell. Així ho informa El Confidencial, que ha destapat aquest assumpte.

El cas Negreira cobra cada cop més importància

Malgrat l'ensurt que es va emportar la jutgessa del cas Negreira, hores després del robatori, ja va prendre la seva primera mesura. Des que va agafar el cas i va acceptar la denúncia, va ordenar que la Guàrdia Civil fos l'encarregada de dur a terme la investigació sobre els pagaments que feia el FC Barecelona.

La informació és cada dia més evident i, en els darrers dies, ha sortit publicat que fins a set empreses o societats de l'exvicepresident del CTA canalitzaven els pagaments que rebia del Barça. Un fet que reforça la idea de la Fiscalia i amb el qual la jutgessa del cas Negreira està d'acord, ja que hi ha clars indicis d'«actuacions tendents a afavorir el Barça en la presa de decisions dels àrbitres en els partits que disputés el club català i en els resultats de les competicions».

Amb tot això, ningú pot descartar que el robatori a casa de la jutgessa del cas Negreira no sigui un avís, però la veritat és que la bola ja és tan gran que sembla realment complicat poder aturar-la.

El Barça defensa la seva innocència al cas Negreira

Mentrestant, Joan Laporta continua defensant l'honor del club i de la institució. Sap la importància del Barça a la societat catalana i, si es confirmen les acusacions, el revés podria ser realment dur.

El cas Negreira ha viscut un episodi realment estrany amb el robatori que ha patit Silvia López Mejías. Les pressions i les intimidacions solen tenir efecte, però la jutgessa ja ha posat la màquina en marxa i ha començat a prendre les primeres mesures. A més, la transcendència del cas ha fet que la Fiscalia Anticorrupció entri en escena i qualsevol cosa pot passar.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS totes les notícies del BARÇA i del futbol a WhatsApp!