Fotomuntatge de Joan Laporta i el Camp Nou

L'estratègia del Barça i del Reial Madrid per desmuntar la reunió del dijous

Hi ha una estratègia doble: la versió oficial als mitjans associats a tots dos clubs i aquella que no veiem els mortals

La reunió convocada avui al Ramon Sánchez-Pizjuán està crispant els nervis a tothom. A més, està mobilitzant persones i institucions que es beneficien de l'actual sistema.

L'estratègia adoptada per Reial Madrid CF i FC Barcelona és doble: per una banda, la versió oficial publicada als mitjans associats a tots dos clubs; per l'alta, l'estratègia de fons, aquella que no veiem els mortals. Aquesta darrera consisteix a amenaçar de forma privada els clubs més febles i amb més dificultats, molts dels quals estan a punt de desaparèixer.

Com a braç executor de l'estratègia ideada per Reial Madrid CF i FC Barcelona, hi ha el Sr. Tebas i el Sr. Roures, tots dos fan de portaveus oficials dels dos grans equips en benefici també propi. L'estratègia oficial, la que surt als mitjans, és ben clara. Tots dos, Tebas i Roures, ataquen agressivament el president del Sevilla FC, Sr. Del Nido, i el del Vila-real CF, Sr. Roig.

Foto de Javier Tebas en una roda de premsa.
Tebas i Roure ataquen sense pietat el Sevilla i el Vila-real. | CatalunyaDiari

De la mateixa manera, aquesta estratègia escollida per aquests dos senyors també ha estat adoptada com a doctrina única pels mitjans associats al Reial Madrid i, en menor mesura, a Can Barça.

Els mitjans Marca, As, El Confidencial, Radio Marca i OK diario, entre altres, fan gala d'aquesta estratègia de desprestigi dels dos presidents. El pecat de Del Nido i de Roig no ha estat altre que el d'alçar la veu i ser els portadors de l'estendard de la lluita que molts altres clubs de primera secunden.

Desprestigi a Del Nido

El propietari i soci fundador de Mediapro, Jaume Roures, ha comentat el següent en una entrevista concedida a Marca (molta casualitat): «Però si Del Nido va signar un contracte amb nosaltres fa tres mesos! No tres anys, sinó tres mesos. Ningú el va obligar ni a ell ni ningú a signar. Qui eren els caps quan els clubs van decidir trencar la negociació col·lectiva? Doncs segurament els mateixos que ara diuen que cal repartir-ho amb altres criteris».

Com veieu, en aquest cas, l'estratègia és desprestigiar Del Nido. I què passa amb la resta de presidents que donen suport a aquesta iniciativa, Sr. Roures? També van signar un contracte fa tres mesos? Per què Roures no diu res dels presidents de l'Athletic Club, el Reial Saragossa, el RCD Espanyol o el Reial Betis? La resposta és simple, segueix l'estratègia dissenyada pel Reial Madrid CF i el FC Barcelona: desprestigiar Del Nido per crear desunió entre la resta de clubs.

Jugadors del Barça abraçats amb l'equipació groga
El Madrid i el Barça han adoptat una doble estratègia. | Europa Press

Posicionament de Tebas

D'altra banda, tenim el Sr. Tebas i aquestes han estat les seves declaracions a El Confidencial (un altre mitjà associat al Reial Madrid CF i al seu president):

«Roig i Del Nido canvien massa d'opinió. Des del 2003 alguns diem que La Lliga tendeix a la dualitat. Caldrà qüestionar aquells que ara alcen la veu i gairebé arriben gairebé a l'insult, cas de Del Nido i Roig. Per què han pujat a aquest carro quan fa un any deien el contrari? Com que no els ha agradat el repartiment del pastís, criden. Recordo què deien. Podem impedir el creixement internacional del Madrid o del Barcelona o que tinguin patrocinadors que paguin més que el pressupost de molts equips? Vet aquí la diferència».

Que estrany, no diu res que hi hagi fins a 6 equips més que estan amb el Vila-real i el Sevilla. També hi ha altres que s'estan pensant seriosament pujar al carro, en destaca l'Atlètic de Madrid. No se'n diu res. No han canviat d'opinió també? Novament, segueixen l'estratègia de desprestigiar els dos caps visibles d'aquest moviment per una lliga més competitiva, cercant la desunió.

Així continuava el discurs de Tebas: «La polarització és culpa de l'important endeutament dels clubs principals, els que poden lluitar contra el Madrid i el Barcelona. Només amb els interessos del seu deute podrien pagar jugadors com ara Cristiano o Messi. Si aquests clubs no estiguessin tan endeutats, serien més competitius i aquest deute l'han generat per la seva gestió. Als de baix, mantenir la categoria els ha portat a tenir aquests problemes i als de dalt, voler ficar-se en la Champions. Potser cal canviar el format de la competició».

Robert Lewandowsk i Alejandro Balde durant un partit del Barça
Segons Tebas, amb els interessos del seu deute podrien pagar grans jugadors. | Europa Press

Ens pot assegurar Tebas que el Sevilla, l'Athletic Club o el Vila-real són equips que es caracteritzen per una mala gestió? Ens pot dir Tebas quants milions de fons propis té el Sevilla al seu balanç? Doncs sí, Tebas ho sap i ho diem des d'aquí: 53 milions d'euros.

Podrien dir el mateix el Barça i el Reial Madrid si no ingressessin el que ingressen per TV? Arguments buits i falsos, que només serveixen per complir amb el propòsit previst pel Reial Madrid i Barcelona: desprestigiar la punta de llança del moviment per salvar aquesta lliga tan vulgar en què s'ha convertit l'abans ben anomenada Lliga de les Estrelles.

Més atacs a Del Nido

Tanmateix, aquí no s'acaba l'execució d'aquesta estratègia dissenyada des de dalt. L'ínclit Eduardo Inda, exdirector del Diario Marca, va participar en el programa d'Abellán, de Punto Radio. Seguint l'estratègia dels seus caps, només va dedicar acudits cap a Del Nido: «Això és un nyap, com totes les coses que fa Del Nido» o «Del Nido, moltes bufes i pocs trons». 

D'altra banda, l'estratègia no visible ha consistit a amenaçar els clubs. Segons Abellán, sembla que Tebas s'ha dedicat a amenaçar els clubs més febles amb penalitzacions econòmiques. Atesa la situació econòmica d'aquests clubs, sancionar-los econòmicament suposa pràcticament sotmetre'ls a la seva desaparició. I és clar, davant d'això, molts no segueixen endavant.

Entre els més influïts per Tebas i el seu cercle, el RCD Mallorca n'és un clar exemple: se sotmeten al seu mandat i reculen, malgrat anar contra els interessos del propi club. Recordem que el Mallorca, amb la nova proposta del G-6, cobraria uns 14 milions d'euros més. És estrany que no vagi a Sevilla. Influència de Tebas potser, el seu representant a la LFP. 

Així, ens preguntem: quin mal fa, tant a la premsa nacional (Marca, As, El Confidencial, Ser, etc.) com al Sr. Tebas, el fet que equips que són SAD majoritàriament es reuneixin de forma privada per tractar els seus interessos particulars? Estrany, molt estrany.

      Imatge del logotip de WhatsApp     NOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS totes les notícies del BARÇA i el futbol a WhatsApp!