rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

CRIM MATARÓ

⚫ Els Mossos desvinculen el germà desaparegut de l'assassinat de la nena de 13 anys

ÚLTIMA HORA

🌊 Alerta de tsunami al Japó per un fort terratrèmol de 6,8

Eto’o s'enfronta a deu anys de presó per defraudar Hisenda

El jugador està acusat de desviar els seus ingressos per drets d’imatge a dues societats per tributar menys entre els anys 2006 i 2009

La Fiscalia demana a l’exjugador del Barça Eto’o deu anys i mig de presó i 14,3 milions d’euros de multa per defraudar a Hisenda en els exercicis compresos entre els anys 2006 i 2009, coincidint amb l’etapa al club blaugrana, segons ha avançat aquest dijous El País i han confirmat fonts de la fiscalia. Així, el fiscal sosté que el jugador va derivar els ingressos en concepte de drets d’imatge procedents de Puma, marca esportiva que el patrocinava, i del Futbol Club Barcelona a dues societats espanyola i hongaresa, tot i que el destinatari real el mateix Eto’o. En total, el jugador està acusat de defraudat uns 3,9 milions d’euros corresponents als quatre exercicis. El fiscal demana la mateixa pena al seu exrepresentant Josep Maria Mesalles.

 

Les empreses implicades que eren les que rebien els drets d’imatge del jugador camerunès eren Bulte 2002 Empresarial S.L., de la qual Josep Maria Mesalles n’era l’administrador, i l’hongaresa Tradesport and Marketing KFT, administrada aleshores per Manuel de Jesús Lastre i per qui es demana 5 anys i 1,2 milions d’euros de multa. La primera, segons el fiscal, tributava entre el 30% i el 35% segons la base imposable tot i que les rendes haurien de tributar al 45% en concepte d’IRPF. 

 

A més, afegeix el fiscal, el futbolista es va deduir la deducció de les seves elevades despeses personals, corresponents als seus immobles a Barcelona, Palma de Mallorca i París, o els cotxes de luxe. D’altra banda, en aquesta empresa era on el Barça abonava els drets d’imatge del jugador després de pactar un nou contracte a l’octubre del 2004, just dos mesos de formalitzar el primer amb el jugador camerunès com a nou jugador del Barça.

 

Pel que fa la segona societat, és on l’exjugador blaugrana hauria ingressat la quantitat derivada de Puma. D’acord amb la versió del fiscal, és una societat domiciliada a Hongria que es beneficiava dels reduïts tipus impositius, d’entre el 10% i el 19%, tot i que es podia reduir el 3% per a determinades societats participades per no residents al país que no hi desenvolupin activitats econòmiques. 

 

Eto’o ja va declarar el desembre de fa quatre anys en relació aquest cas en un jutjat de Barcelona com a investigat per un presumpte frau fiscal. En aquella ocasió, l’exjugador blaugrana va responsabilitzar Mesalles, que segons el jugador, era qui li portava tota la gestió administrativa i econòmica. Per contra, l’exrepresentant es va defensar assegurant que quan ell va contactar amb Eto'o aquest ja tenia el sistema de pagament d'impostos muntat i amb cobraments a l'estranger.

🎁 Vols guanyar un lot de productes ECO? Participa ara al nostre sorteig!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris