rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

El FC Barcelona i l'Ajuntament tanquen l'acord per construir l'Espai Barça

Les obres costaran al club 600 milions d'euros i no començaran fins a l'estiu de 2019
Maqueta de l'Espai Barça | FC Barcelona

 

Després de molts estira-i-arronses, aquest dijous el FC Barcelona i l'Ajuntament de Barcelona han oficialitzat l'acord a què han arribat per poder dur a terme la construcció de l'Espai Barça. El club i el consistori han acabat acceptant les condicions proposades per les dues parts implicades, per així seguir endavant amb una iniciativa que ja es començava a allargar en el temps.

 

Els acords entre els advocats del club blaugrana i l'equip de l'Ajuntament s'han assolit els darrers dies, tancant els punts que quedaven pendents, en aspectes formals i jurídics. Amb l'arribada de l'acord definitiu, queda estipulat que les obres al Camp Nou començaran a partir de l'estiu de 2019.

L'acord haurà de ser aprovat al ple municipal

Malgrat que el club i l'Ajuntament ja han arribat a un acord, el cert és que encara no està aprovat de forma definitiva i haurà de ser ratificat al proper ple municipal convocat pel 27 d'abril. Tot i això, serà una pura formalitat, ja que tots els grups municipals, a excepció de la CUP, s'han mostrat a favor d'un projecte que consideren beneficiós per la ciutat.
 

¿Què és l'Espai Barça?

La gran majoria de grups municipals  | Ajuntament de Barcelona

 

L'Espai Barça és un projecte impulsat per l'expresident blaugrana Sandro Rosell, actualment a la presó per blanqueig de capitals, i que s'ha mantingut vigent en el programa de l'actual junta directiva. Amb aquesta iniciativa, es pretén reformar el Camp Nou, construir el nou Palau Blaugrana, així com noves instal·lacions esportives i d'oci als terrenys on actualment es troba el Mini Estadi, que serà derruït.

 

Per la obra, que costarà al club uns 600 milions d'euros, es destinarà un espai de 32.000 metres quadrats. Es considera que es farà servir la dimensió localitzada des del carrer Arístides Maillol, on es troba el Mini Estadi fins a la ubicació del Camp Nou.

 

L'objectiu és crear un espai obert al soci i més integrat al barri de Les Corts. Contempla també un espai destinat a les penyes, un centre esportiu i una nova botiga del Barça, que amplien el concepte de museu que hi ha actualment.

 

Colau celebra la presentació de l'Espai Barça

Josep María Bartomeu, Ada Colau i els regidors de l'Ajuntament de Barcelona | Cedida

 

L'alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, s'ha mostrat encantada amb un projecte que revitalitzarà la ciutat: «És un projecte històric per a la ciutat. La ciutat i el club tenen una relació inseparable, són dos símbols. El Camp Nou passarà de ser un espai tancat, un espai obert al barri, amable i on fer vida i activitats de ciutat».

 

Colau ha explicat que es tracta de «32.000 metres quadrats de zones verdes, aparcaments subterranis, carrils bici, equipament esportiu públic i, per descomptat, que el club modernitzi el seu estadi. Tot això es farà sense cap despesa per a la ciutat de Barcelona, malgrat el que guanyi la ciutat».

Una bona notícia després de l'eliminació davant la Roma

Durant l'acte de presentació, el president del Barça, Josep Maria Bartomeu, ha reconegut que després que la Roma remuntes tres gols de desavantatge i eliminés al Barça de la Champions «són dies complicats esportivament», però tot i això sembla que encara no té la intenció de dimitir.
 

«Avui estem per presentar un acord, que és definitiu per a l'Espai Barça. És un projecte que marcarà el futur del club, però que també és cabdal per al barri de Les Corts i la ciutat de Barcelona. És un gran acord per a tots», ha sentenciat Bartomeu.

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris