rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Fúria contra un periodista per treure de l’armari diversos esportistes

Treballa a The Daily Best
Imatge del periodista. | CatalunyaDiari.cat.

 

Nico Hines, que escriu pel diari americà The Daily Beast, va provocar la fúria entre la comunitat olímpica i l’homosexual en escriure un article en el qual revelava quins esportistes estaven utilitzant Grindr, una aplicació de mòbil molt popular entre els homes gais, a la Vila Olímpica. Hines, que és heterosexual i està casat, es va crear un perfil a l’aplicació per «investigar» si funcionava entre els atletes, i va publicar un article en el qual hi havia noms i dades íntimes de diversos esportistes que competien als Jocs. 

 

Han estat diverses les veus que s’han alçat contra aquesta acció de Hines, que podria haver posat en perill les vides dels atletes, ja que, tot i que durant la seva estada a Rio tenen la seguretat garantida, molts d’ells pertanyen a països on l’homosexualitat està molt mal vista o és il·legal. Entre les crítiques, destaca la del nedador Amini Fonua. Fonua, atleta de Tonga, és obertament homosexual i ha carregat contra Hines per haver atacat la intimitat de molts esportistes i haver-se aprofitat  de la seva inseguretat. 

 

El mitjà va acabar retirant l’article arran de les reaccions i crítiques que va rebre per haver vulnerat la intimitat de diversos atletes. Durant uns dies el va mantenir retirant les dades específiques que hi havia, però finalment el va acabar esborrant i substituint-lo per una nota en què demanava disculpes. 

🎁 Vols guanyar un lot de productes ECO? Participa ara al nostre sorteig!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris