Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Investiguen els futbolistes Coentrao i Falcao per no declarar 7 milions d'euros entre tots dos

La Fiscalia es querella contra els futbolistes i demana que declarin en qualitat d'investigats
Els dos futbolistes haurien comès frau contra Hisenda. | CatalunyaDiari

 

La Secció de Delictes Econòmics de la Fiscalia Provincial de Madrid ha presentat dues querelles contra els futbolistes Radamel Falcao i Fabio Coentrao, a qui acusa d'haver ocultat a Hisenda gairebé set milions d'euros entre tots dos, al mateix temps que els imputa cinc delictes contra la Hisenda Pública en relació amb l'Impost Sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF). Segons consta en una de les querelles, datada el passat 18 d'abril, la Fiscalia va rebre de l'Agència Estatal de l'Administració Tributària una denúncia en la qual es desprenien indicis de la perpetració de dos delictes contra la Hisenda Pública durant els exercicis 2012 i 2013 que aconseguien 822.609,02 euros i 4.839.253.42 euros, respectivament, i que afectaven Falcao.

Com consta en la denúncia, després del seu fitxatge per l'Atlètic de Madrid el 2011, Falcao va traslladar el seu domicili fiscal a un habitatge de Pozuelo «amb les obligacions tributàries corresponents». No obstant això, «amb la intenció d'obtenir un benefici fiscal il·lícit», va ometre a la seva declaració d'IRPF quantitats percebudes per rendiment del seu treball tant del seu club com de la selecció colombiana de futbol. En aquest sentit, el querellat va crear una estructura societària «amb l'única finalitat d'ocultar a la Hisenda espanyola els ingressos derivats dels seus drets d'imatge obtinguts el 2012 i el 2013, i que tampoc va presentar a la declaració de titularitat de béns a l'estranger». En total, les societats creades per ell, Business Tiger S.A.S., amb domicili a Colòmbia, i Fardey Overseas S.A., domiciliada a les illes Verges, van obtenir en els dos exercicis uns ingressos de 5.661.862 euros que, segons la Fiscalia, s'haurien d'haver-se ingressat a la Base Imposable de l'Impost sobre les Rendes de les Persones Físiques, atès que durant tot l'exercici del 2013 Falcao va mantenir la seva residència fiscal a Espanya.

 

Per tot això, la Fiscalia sol·licita al Jutjat d'Instrucció Degà de Pozuelo de Alarcón que es practiquin les diligències conduents a determinar la naturalesa dels fets denunciats i les persones responsables, així com a assegurar les responsabilitats que dels mateixos poguessin derivar-se. Per aquest motiu, sol·licita la declaració en qualitat d'investigat al querellat. El cas de Coentrao és semblant encara que abasta un període d'un any més, del 2012 al 2014, i la quantitat ocultada al fisc és menor: 1.291.398 euros. Així, el futbolista va subscriure el 2011 un contracte per què simulava la cessió dels seus drets d'imatge a la societat Rodinn Company Inc., domiciliada a Panamà. No obstant això, al juliol d'aquest mateix any aquesta empresa va cedir els seus drets d'imatge a una altra amb seu a Irlanda, Multisports & Image Management Limited.

Quatre dies més tard va signar un contracte de treball amb el Reial Madrid, motiu pel qual va traslladar la seva residència a Madrid i durant els anys 2012, 2013 i 2014 va tenir la condició de resident fiscal a Espanya. Malgrat això, el futbolista va mantenir durant aquests tres exercicis fiscals aquesta estructura societària amb la finalitat que romanguessin «opacs» a Hisenda els ingressos dels seus drets d'imatge obtinguts de 2012 a 2014 a través de Rodinn Company Inc. i Multisports & Image Menagement Limited i que van aconseguir 1.291.398 euros. La denúncia contra Coentrao també s'ha presentat en el Jutjat de Pozuelo de Alarcón i es demana que el futbolista declari en qualitat d'investigat.