Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Jordi, un paleta de Platja d’Aro, puja al podi a l'Ultra Trail del Mont Blanc

El corredor català va ser el tercer classificat després de recórrer 171 quilòmetres en 21 hores i 57 minuts
Imatge de Jordi Gamito arribant a la meta | Twitter @iRunFar

 

El corredor de gran fons Jordi Gamito va pujar al podi de l'Ultra Trail del Mont Blanc que es va disputar dissabte a la localitat francesa de Chamonix. En Jordi, veí de Platja d'Aro i que treballa com a paleta, va quedar tercer en una d'una de les cites més dures del calendari de les curses de muntanya. 

 

Jordi Gamito és un aficionat a les trails de muntanya de 37 anys que la majoria de l'any treballa com a autònom en el sector de la construcció a Camprodon. Després de demanar un permís al seu cap, va estar dos mesos als Alps preparant una prova on els atletes porten el seu cos al màxim. 

 

Va trigar 22 hores a recórrer 171 quilòmetres

El dur entrenament va permetre al corredor català complir folgadament l'objectiu que s'havia marcat per aquesta cursa. Gamito tenia clar que viatjava als Alps amb la intenció de quedar com a mínim entre els cinc primers

 

Imatge d'en Jordi Gamito durant la prova | Twitter @iRunFar

 

I de sobres que ho va aconseguir, amb un temps de 21 hores i 57 minuts només va ser superat pel francès Xavier Thevenard, guanyador de l'UTMB, i pel romanès Robert Hajnal, segon classificat. Tots tres i la resta de participants, van recórrer 171 quilòmetres, superant un desnivell positiu de 9.400 i creuant França, Itàlia i Suïssa pujant a cims tan mítics com el Mont Blanc, l'Aiguille de Bionnasay o el Dent du Géant.  

 

Kilian Jornet va abandonar per una picada d'abella    

Un dels grans favorits per endur-se la prova, el també ultra fondista català Kilian Jornet va haver d'abandonar la cursa a causa d'una picadura d'una abella a un peu. El triple guanyador de la cursa alpina va patir la picadura 3 hores abans que comencés l'ultra trail.  

 

Tot i que va prendre medicaments per disminuir els efectes de la seva al·lèrgia, el corredor català no va poder evitar començar a sentir nàusees, un fort dolor al pit i a tenir dificultats per respirar. La reacció al·lèrgica el va dur a retirar-se quan va arribar al refugi Bertone, a Itàlia, en el quilòmetre 85 de la cursa. 

Comentaris