José Luis Mendilibar assenyalant amb el dit

José Luis Mendilibar demana més i reparteix la culpa: Sergio Ramos, Lukebakio…

El Sevilla no va passar de l'empat en un partit decebedor de Champions

Al Sevilla se li va acabar la benzina massa aviat i no va poder passar de l'empat al Ramón Sánchez Pizjuán contra el Lens. Els francesos arribaven a la primera jornada de la Champions League amb quatre derrotes en cinc partits a la lliga, però després d'un mal inici es van imposar als sevillans. José Luis Mendilibar es va mostrar molt enfadat amb els seus a la banda i en roda de premsa, deixant tocs d'atenció a alguns jugadors.

Els assenyalats després de l'empat van ser Sergio Ramos, Lukebakio i Boubakary Soumaré, però com va comentar el tècnic, no va ser un bon partit en general. Els primers minuts van atropellar els francesos amb un matiner gol de Lucas Ocampos a la sortida d'un córner, però una falta minuts després va posar l'1-1 al marcador. José Luis Mendilibar va intentar reviure l'equip amb els canvis, però aquests tampoc van fer efecte i no van canviar la dinàmica del joc.

José Luis Mendilibar: «Ho vam fer la temporada passada i aquesta ens està costant de debò»

Al Sevilla li està costant arrencar i l'afició tem que es pugui repetir el que va passar l'any anterior. José Luis Mendilibar no pot negar l'evidència i va reconèixer que els falta sumar més efectius a l'atac per guanyar les segones jugades. A més, els nous fitxatges encara s'estan adaptant a l'equip, per la qual cosa cal donar-los temps perquè comprenguin el que espera el tècnic basc.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS totes les notícies del BARÇA i del futbol a WhatsApp!

El principal jugador que està sota lupa és Sergio Ramos, que ha de rendir immediatament perquè l'afició no se li tiri a sobre. Mendilibar ja li va donar un toc d'atenció el partit anterior i després va tornar a repetir-li el mateix missatge. «És un bon futbolista, però en aspectes determinats s'ha d'adaptar més al nostre joc. Però és llest, és intel·ligent, bon futbolista i ho aconseguirà segur», va explicar el basc.

Sobre l'heroi de l'última jornada, Lukebakio, José Luis Mendilibar va demostrar que segueix confiant en ell donant-li entrada a la segona part. Encara que va tenir alguna oportunitat, l'extrem va estar molt errat i va perdre diverses pilotes, impossibilitant aconseguir la victòria.

«Quan l'equip no està bé, és perquè individualment no estem bé. I quan individualment no estem bé, és moltes vegades perquè com a equip no estem bé. Si ens ha costat defensar, és perquè a ell i a l'equip li ha costat defensar», va reconèixer Mendilibar.

José Luis Mendilibar confia a Soumaré després de la polèmica

L'última jornada de lliga, José Luis Mendilibar va ser clar i va deixar entreveure que Soumaré no havia jugat d'inici perquè encara no entenia l'idioma. El francès va arribar aquest estiu procedent del Leicester i té molt de potencial, per la qual cosa el tècnic li anirà donant minuts a poc a poc. Ahir a la nit va tenir menys de mitja hora per demostrar, però tampoc ho va aconseguir, i el basc va voler treure ferro declarant que «no és culpa d'ell, un jugador només no pot fer bo l'equip i al revés».

El sevillisme, els jugadors i José Luis Mendilibar esperen que l'equip es recuperi com més aviat millor i comencin a encadenar victòries. El potencial hi és i van demostrar a Europa League que poden ser molt competitius, però falten molts ajustos en defensa. Sergio Ramos i Soumaré donaran aquest plus quan estiguin totalment adaptats, però després caldrà crear més accions de perill clar que de moment no arriben.