Muntatge de Xavi i el possible penalti al Classic

La jugada que ho hagués canviat tot al Clàssic per al Barça: VAR no ho va revisar

Els de Xavi Hernández no van aconseguir superar l'enuig per la decisió de Juan Martínez Munuera

El Reial Madrid va aconseguir remuntar l'eliminatòria i el Barça no va saber aprofitar les opcions que va tenir per avançar-se al marcador la primera part. Pocs minuts abans del descans, els jugadors culers i tota l'afició va veure inacceptable que no es mostrés una repetició que podria haver canviat el parit i que podria haver solucionat un possible error de Juan Martínez Munuera.

La jugada del primer gol del Reial Madrid estava precedida d'una acció molt prometedora de Lewandowski. El blaugrana va disparar a la porteria blanca, però una gran intervenció de Courtois va rebutjar la rematada. En aquell moment, tant Alaba com Camavinga van intentar evitar la segona rematada del davanter i, encara que va demanar penal, van aconseguir tornar la pilota i van marcar el primer gol que igualava l'eliminatòria.

Juan Martínez Munuera no va revisar un possible penal a Lewandowski abans del primer gol

A la mitja part i després del Clàssic, l'afició culer va utilitzar les xarxes socials per expressar el descontentament amb l'acció. Cap de les imatges ampliades no deixen clar si podia ser infracció o no. Camavinga aconsegueix guanyar la posició a Lewandowski, però la intervenció d'Àlaba deixa molts dubtes. El central no arriba a aclarir amb contundència i sembla que no només no toca pilota, sinó que també impacta a la cama dreta del davanter blaugrana i el tira a terra en l'àrea petita.

Juan Martínez Munuera
Juan Martínez Munuera no va revisar el possible penal previ al 0-1. | Europa Press

Juan Martínez Munuera no va considerar que hagués passat res punible i els va deixar continuar. Gavi va centrar la pilota sense èxit i va sortir mansament de l'àrea cap als peus de Rodrygo, que va deixar fora de l'equació Marcos Alonso amb una retallada. Vinícius es va posar al capdavant del contraatac mentre Karim Banzema l'esperava a la banda dreta i va rebre l'atenció dels dos defensors culers. Va tornar l'esfèric al brasiler i, encara que aquest va disparar a col·locar, Koundé va fregar la pilota i el davanter gal es va encarregar d'enviar-la al fons de la porteria.

Juan Martínez Munuera va treure el Barça del partit

L'àrbitre del VAR no va comunicar a Juan Martínez Munuera que revisés l'acció prèvia a l'àrea del Reial Madrid i el gol va pujar al marcador poc abans que es xiulés el final de la primera part. Això va provocar els xiulets de la grada del Camp Nou, que acabava de veure com els d'Ancelotti havien empatat l'eliminatòria sense causar cap mena de perill a la porteria rival durant els primers 45 minuts.

Els blaugranes no es van recuperar del cop anímic del primer gol i van saltar a la gespa a la segona part, més pendents de les decisions de Juan Martínez Munuera que del seu rival. En menys de cinc minuts el Reial Madrid va marcar el segon gol. La pressió asfixiant va fer efecte i amb tot just tres passades es van plantar a l'àrea culer, en què Benzema va posar el 0-2 al marcador.

Xavi i els seus jugadors prenen nota de què han de canviar

Xavi Hernández i els seus jugadors no van saber com reaccionar i van acabar encaixant dos gols més mentre estaven centrats en l'atac. Les múltiples faltes i les pèrdues de temps no castigades per Juan Martínez Munuera van sentenciar el Barça abans del xiulet final.

L'afició blaugrana va abandonar el Camp Nou molt decebuda, ja que sabien que era l'oportunitat perfecta fer un cop damunt la taula. Tot sembla indicar que els culers guanyaran la Lliga, però una eliminació per culpa de l'etern rival és molt més dolorosa. Els jugadors i el cos tècnic del club català saben que, si volen competir al nivell més alt, no poden sortir del partit i perdonar tantes ocasions, cosa que Xavi haurà de treballar de cara a la temporada que ve.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS totes les notícies del BARÇA i del futbol a WhatsApp!