Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

La jutgessa va veure irregularitats en el 'cas Abidal'

Sandro Rosell, expresident del Barça, va insinuar la compra d'un «fetge il·legal» per Eric Abidal i ara la Fiscalia n'estudia demanar la reobertura
Abidal, amb una samarreta d'agraïment al seu cosí Gerard, per la donació | Cedida

 

Nou capítol del ‘cas Abidal’. La titular del jutjat d’instrucció 28 de Barcelona hauria vist possibles «irregularitats administratives» en el trasplantament de fetge a Eric Abidal, que es va dur a l’hospital Clínic de la capital catalana l’any 2012.

 

La jutgessa, segons treu a la llum ‘El País’, va demanar l’expedient complet de l’operació després que dimecres passat es filtres una conversa telefònica de Sandro Rosell amb un interlocutor, on l’expresident del Barça insinuava que hauria comprat un fetge il·legal per l’aleshores lateral del Barça.

«Faltava informació important» en el ‘cas Abidal’

És una de les notes apuntades per fonts de la Fiscalia. De fet, com a única prova del parentiu de Gerard —l’home que va donar el seu fetge a Abidal—, l'hospital barceloní va enviar una «manifestació» de la dona d'Abidal confirmant que el futbolista i el donant eren cosins.

 

Abidal amb Sandro Rosell, l'home qui hauria comprat «un fetge il·legal» pel jugador segons 'El Confidencial' | CatalunyaDiari.cat

 

 

El Clínic, però, va requerir més informació i es va comprovar que Gerard —el donant— tenia uns cognoms que coincidien amb els de la mare del futbolista i la jutgessa, al mateix temps, va constatar que l’existència d’una targeta d'identitat francesa a nom del cosí, segons aquestes mateixes fonts.

 

La jutgessa, finalment, també comprovava que Gerard és nascut a Martinica, un territori d'ultramar de França.

Obstacles i manques de documents

Després de l’operació, així mateix, la jutgessa va veure com un tribunal de Lió es negava a prendre declaració al cosí d’Abidal, així com a dur a terme un informe forense de «marques o cicatrius» d’una extracció de fetge.

 

Gerard, el cosí i donant de fetge d'Eric Abidal | Youtube

 

D’altra banda, tot i que el Clínic assegura que «tots els tràmits i documents estaven verificats i complerts» —així com també va fer-ho el mateix Abidal—, també és cert que el centre admet la manca d’un document cabdal: la fotocòpia del donant de fetge.

 

La Fiscalia, doncs, estudia la reobertura del cas, tot i que encara es manté a l’espera de prendre una decisió final sobre el ‘cas Abidal’.

Comentaris