Kilian Jornet

Kilian Jornet bat un nou rècord a la mítica Sierre Zinal

Des d'un començament, el corredor català va dominar la prova, i va aconseguir guanyar-la per setena vegada

Kilian Jornet ha guanyat per setena vegada la cursa, però també ha aconseguit, per fi, batre el rècord | Twitter (@kilianj)

Kilian Jornet s'ha proclamat campió, per setena vegada, a la mítica cursa de Suïssa 'Sierre Zinal'. Aquesta prova, de 31 quilòmetres i 2.200 metres de desnivell positiu, ha estat la segona que el corredor català ha guanyat en aquesta temporada a les Golden Trail Series, una cursa clàssica que ja havia aconseguit encapçalar en altres sis ocasions.

Aquest recorregut, que ressegueix la vall suïssa de 5 pics de més de 4.000 metres, li ha permès aquest any poder batre el rècord que ja feia anys que sustentava Jonathan Wyatt, amb un temps de 2.29.13. En aquest cas, Jornet ha pogut aconseguir, gairebé, 4 minuts menys: 2.25.35.

Marcant molt bon ritme des del principi

Kilian es va mantenir en la primera posició des del començament de la cursa: no va tardar a desmarcar-se dels seus rivals, dominant la prova des d'un primer moment. Tot marcant un ritme en les primeres ascensions, el qual gairebé ningú va poder seguir, ja va marcar una diferència amb el següent corredor de dos minuts quan va personar-se al primer punt d'avituallament, a Ponchette.

Encara que el segon corredor,  Petro Mamu, ha pogut retallar temps a poc a poc, Jornet ha pogut mantenir-se ferm i finalitzar la carrera en primera posició. Mamu, que ha acabat segon, ha fet un temps de 2.26.31, un temps extraordinari tenint en compte que tornava a competir en aquesta gran cursa després d'haver-se enfrontat a una sanció per dopatge. El podi, ja lluny dels dos primers classificats, l'ha completat Jim Walmsley, el qual ha recuperat posicions en el darrer tram de la cursa i ha pogut aconseguir el tercer lloc amb un temps de 2.31.52.

En la cursa femenina, també s'han batut nous rècords

Per altra banda,  la cursa femenina també ha resultat exitosa. La suïssa Maude Mathys ha rebaixat el rècord vigent de la prova, establert per Anna Prichtrova, en més de 5 minuts, posicionant el cronòmetre en  2.49.20. A més, ha aconseguit guanyar la cursa molt còmodament per davant de Judith Wyder, la qual també ha pogut millorar el temps del rècord i s'ha posicionat segona amb un temps final de 2.54.20.

La pròxima carrera de Golden Trail Series es realitzarà el pròxim 25 d'agost als Estats Units. Kilian Jornet torna a ser un dels inscrits, a més de ser el preferit  per aconseguir el triplet en aquest seguit de curses en la temporada d'estiu.