Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

URGENT

Torra contraataca a la Fiscalia amb una nova pancarta

ÚLTIMA HORA

Brians ratifica el tercer grau a Oriol Pujol

L'Audiència de Barcelona absol Laporta i quatre dels seus exdirectius de l'acció de responsabilitat

La junta de Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu els reclamava 47,6 milions d'euros per suposades pèrdues, però el tribunal confirma que van tenir més de quatre milions de beneficis.
Joan Laporta queda absolt de l'acció de responsabilitat | CatalunyaDiari.cat

 

L'Audiència de Barcelona ha desestimat el recurs del Barça sobre l'acció de responsabilitat contra la junta directiva de Joan Laporta. Això suposa que Laporta i els altres quatre directius que continuaven en el procediment no van tenir pèrdues durant el seu mandat, tal com plantejava la junta de Sandro Rosell el 2010, quan va reformular els comptes de la temporada 2009-2010, i va aprovar que hi va haver unes pèrdues de 47,6 milions d'euros. En la seva sentència, els tres magistrats desestimen també les impugnacions que van presentar els exdirectius de Laporta, i no imposa costes a cap de les dues parts. El passat mes de febrer el FC Barcelona ja va desistir d'una bona part del recurs d'apel·lació, i va renunciar a demanar el pagament econòmic als cinc exdirectius que no es van acollir al pacte entre el club i els altres dotze, que sí ho van fer. 

Tot i així, el Barça va mantenir la petició de l'Audiència perquè es pronunciés sobre els paràmetres comptables per trobar responsabilitats sobre els fets, però, segons un comunicat del club emès el mateix febrer, «en cap cas es pretenia perjudicar a títol personal, ni als exdirectius ni a les seves famílies». El 2014, Laporta i 16 dels seus exdirectius van guanyar el judici per l'acció de responsabilitat que havia presentat l'actual junta directiva, presidida en el seu moment per Sandro Rosell, reclamant-los 47,6 milions d'euros per les suposades pèrdues acumulades al final de la temporada 2009-2010.

 

Segons el magistrat, la junta de Laporta va deixar un benefici net total d'entre 4 i 5,2 milions d'euros i, per tant, no ha d'avalar per les suposades pèrdues. L'acció de responsabilitat es va decidir tirar endavant a l'octubre del 2010, en una assemblea de compromissaris molt polèmica, en la qual Laporta no va intervenir per defensar la seva anterior gestió. La votació va ser molt ajustada, i Rosell, que es va abstenir, va donar llibertat de vot als membres de la seva junta. 

Segons el jutge, el Barça va presentar, des de la temporada 2002-2003 a la 2008-2009, un benefici total de 30,9 milions d'euros. Això fa que, si se li resten els 26,8 milions de pèrdues — i no els 79,6 que deia la demanada de la nova junta — quedin com a benefici més de quatre milions d'euros, o 5,2 milions si es compta en termes de patrimoni net comptable. Com que no hi va haver pèrdues al llarg de tots els mandats de Laporta, el jutge considera que no han d'avalar.