Foto de Luis Enrique amb l'escut de l'Atlètic de Madrid

Luis Enrique té clar a qui vol entrenar i no és l'Atlètic: «No ho amago»

Quatre mesos després del Mundial ha desvetllat on vol provar sort

Luis Enrique torna al focus mediàtic després de gairebé quatre mesos. L'exseleccionador acaba de tornar d'una de les carreres de BTT més exigents, la Cape Epic, i ha concedit una entrevista en què ha revelat quines oportunitats ha tingut per tornar a les banquetes i la que realment voleu que arribi.

Luis Enrique sempre ha estat un seguidor de la Premier League i encara que ja ho havia avançat alguna vegada, ho va tornar a remarcar: «M'agradaria treballar a Anglaterra». De moment aquesta possibilitat no ha arribat a la seva taula i es mostra pessimista, ja que els equips més grans tenen els seus entrenadors consolidats, però les últimes setmanes s'estan veient molts moviments a les banquetes dels Big 6, per la qual cosa no podem descartar res.

Imatge de Luis Enrique
Luis Enrique no perd de vista la Premier | EuropaPress

Luis Enrique vol entrenar un dels grans a la Premier

Luis Enrique va anar a SER Deportivos Gijón on, com acostuma a ser ell, no es va mossegar la llengua amb cap pregunta. No només va confirmar que el seu desig seria recalar a la Premier, sinó que no ho vol fer a qualsevol equip. L'asturià consideraria una oferta atractiva si prové de clubs com el Chelsea, el Manchester United, el Manchester City, el Liverpool, l'Arsenal o el Tottenham.

A dia d'avui, totes les banquetes, menys la de les 'Spurs', estan ocupades. La destitució d'Antonio Conte i el nomenament fins a final de temporada de Cristian Stellini podria obrir la porta d'Anglaterra a Luis Enrique. Ara falta saber si, en el cas que s'estableixi un primer contacte, el de Gijón acceptaria el lloc sabent que cap dels entrenadors dels últims deu anys ha aconseguit res rellevant amb el club.

«Segueixo més la Lliga anglesa que l'espanyola. M'agradaria anar-hi a treballar. No em veig a la Premier perquè no aniria a qualsevol equip; m'agradaria anar a algú que aspirés a coses importants i hi ha molts entrenadors», va afirmar Luis Enrique.

Una Federació ja ha trucat a les portes de Luis Enrique

També va comentar que durant aquests mesos de desconnexió havia rebut l'oferta d'una Selecció, la qual no revelaria per «respecte i educació». Tot apuntaria que el combinat que hauria intentat aconseguir Luis Enrique seria el Brasil, encara que l'asturià ho va desmentir. La 'canarinha' ha disputat aquests últims partits amb un tècnic interí després de la renúncia de Tite i tot sembla apuntar que s'ha sondejat Ancelotti com a primera opció sense perdre de vista 'Lucho'.

El que més va sorprendre de les seves declaracions va ser que cap club no li havia ofert el lloc de primer entrenador. Persones properes a l'Atlètic de Madrid han informat durant mesos que Cerezo no volia que Simeone continués i que el substitut era Luis Enrique, cosa que resulta estranya si l'asturià no ha rebut cap contacte.

Luis Enrique seriós
Luis Enrique no va seguir els primers partits de l'Espanya de Luis de la Fuente | GTRES

L'època 'post-Lucho' comença sense Luis Enrique d'espectador

Durant aquests darrers dies, la Selecció Espanyola ha iniciat l'era 'post-Lucho' de la mà de Luis de la Fuente. Una victòria i una derrota en què el combinat nacional no ha mostrat un bon joc i ha tingut molts canvis en relació amb la plantilla que va portar Luis Enrique al Mundial.

L'exentrenador es va mostrar feliç del seu pas a les ordres d'Espanya i no va poder seguir ni l'última victòria contra Noruega ni la derrota contra Escòcia. Luis Enrique va mostrar el seu ànim a Luis de la Fuente i va treure importància als primers resultats, comentant que «cadascú busca el seu camí, hi ha molts tipus d'entrenadors i seleccionadors, cadascun que segueixi el seu camí».

Imatge de Luis Enrique donant ordres al camp de futbol
Luis Enrique tornarà a les banquetes amb un equip dels grans | Europa Press

No trigarem gaire a tornar a veure Luis Enrique a les banquetes

Luis Enrique sembla disposat a tornar a acceptar la responsabilitat de prendre les regnes d'un club. La Premier League és la seva destinació favorita, però no es tanca les portes a tornar a ser tècnic en alguna potència mundial.

L'exentrenador nacional va desistir després de la derrota del Mundial per les crítiques rebudes i perquè el contracte s'acabava a l'estiu. El substitut no ha començat amb bon peu, però Luis Enrique ja l'anima a trobar el seu joc, el que ell espera que pugui desenvolupar en algun dels Big 6 de la Lliga anglesa.