rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMA HORA

Troben el cadàver de Janet Jumillas

Marc Márquez guanya el Gran Premi de San Marino

En segon lloc han quedat Danilo Petrucci i Andrea Dovizioso
Marc Márquez ha guanyat el Gran Premi de San Marino | Cedida

 

 

El pilot català Marc Márquez ha conquistat aquest diumenge el triomf, el quart de l'any, a la carrera de MotoGP del Gran Premi de San Marino ,després de superar, en l'última volta, a l'italià Danilo Petrucci, que ha quedat segon, i ascendeix al lideratge del Mundial de motociclisme empatat a punts amb el també italià Andrea Dovizioso, tercer en la cita en Misano. D'aquesta manera, el de Cervera suma 199 punts en el campionat del món, els mateixos que posseeix Dovizioso. Amb tots dos a quatre victòries aquesta temporada, les segones posicions atorguen el cap de la classificació al català. A 16 punts es troba Maverick Viñales, que ha quedat quart aquest diumenge. Amb la pista mullada per complet, els riscos havien de reduir-se al mínim, sobretot després de veure que només 1quinze pilots de Moto3 i setze de Moto2 havien aconseguit acabar les carreres prèvies en el circuit Misano-Marco Simoncelli.

Així, va començar la sortida amb Jorge Lorenzo traient profit de la situació i situant-se al capdavant de la carrera amb un magnífic ritme. No obstant això, quan liderava va relliscar, i es va anar al sòl en la sisena corba, condemnant les seves aspiracions. L'italià Danilo Petrucci va prendre llavors el testimoni. La pluja, en canvi, va abandonar a poc a poc la prova i va facilitar la competició. Marc Márquez, mentrestant, mantenia la seva segona plaça i la defensava com podia davant l'assetjament del líder del Mundial, l'italià Andrea Dovizioso. A l'últim tram de la carrera, Dovizioso va optar per no arriscar i va  punt final a la seva caça al de Cervera, valent per a uns i temerari per a uns altres.

 

I és que el català va buscar constantment la roda de Petrucci; ja que si aconseguia avançar-lo i guanyar la carrera, es faria amb el colideratge, i si no, 'Dovi' continuaria una setmana més en l'alt de la classificació. La seva jugada va sortir a la perfecció; al final de la recta, va avançar a Petrucci i ja no va abandonar la posició de privilegi. La seva valentia va trobar premi. Van completar el podi el mateix Petrucci i Dovizioso, que ara es veurà obligat a compartir el seu lideratge. 

Comentaris