rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

Messi suma gairebé 70 milions d'euros anuals, entre el seu sou al Barça i els contractes de patrocini

Marques com Adidas, Pepsi i Huawei augmenten ostensiblement el seu sou al Barça
Leo Messi, després de marcar un gol a l'Espanyol | CatalunyaDiari.cat

 

La figura de Leo Messi va més enllà del futbol. Si bé és cert que aquest meravella jornada rere jornada sobre la catifa del Camp Nou, també ho és que el seu estatus de ‘crack’ li ha permès estar al més absolut Olimp de les estrelles.

 

I no només parlem, evidentment, de les quatre Champions i cinc pilotes d’or que té l’astre. Ja que darrere dels títols que el ‘10’ acumula amb la samarreta del Barça, ara han sortit a la llum les escandaloses xifres econòmiques que ingressa Messi en concepte de publicitat.

El millor pagat del món

No hi ha discussió. La seva posició de líder al món del futbol fa que aquest sigui el més ben pagat del planeta. Amb un ingrés total de 43 milions d’euros anuals gràcies al darrer contracte que va firmar fins al juny de 2021.

 

D’aquesta manera, Leo Messi —que aquest estiu tindrà la grata oportunitat d’arrodonir el seu palmarès alçant el Mundial que se li resisteix amb l’Argentina— aquest passa per sobre de Cristiano Ronaldo, Neymar i ‘El Apache’ Tévez, que milita al Shanghai Shenhua xinès.

 

Ingressa gairebé 30 ‘quilos’ gràcies a les marques

Segons la reconeguda llista ‘Forbes’ i tal com ratifica 'La Información', Leo Messi cobra —atenció— 26,5 milions d’euros només per les marques que el patrocinen.

 

Imatge de Leo Messi després de firmar el contracte que el va blindar econòmicament  | Cedida

 

Així amb unes xifres equiparables al seu sou com a jugador blaugrana, aquest ingressa aquesta exhuberant quantitat monetària gràcies a marques com Pepsi, Gilette, Turkish Airlines, Huawei, Tata Motors, Ooredoo, Lays i Gatorade.

 

Un detall que no agradarà a Messi?. Cristiano Ronaldo estima uns 28 milions d’euros de pressupost per marques.

 

Més enllà del futbol

El merchandising ha fet del futbolista un ésser pràcticament inaccessible. Començant per David Beckham i acabant avui per astres com Messi, Ronaldo i Tévez, els futbolistes són multinacionals del segle XXI. Ells mateixos juguen com una marca pròpia i les firmes de moda saben apreciar-ho.

 

Lionel Messi amb la samarreta de l'Argentina | CatalunyaDiari.cat

 

 

Adidas, per exemple, no ho ha dubtat i Messi té una pròpia marca dins la firma alemanya. Així, Leo Messi té motxilles, botes, samarretes, pantalons i infinitat de productes lligats única i exclusivament a la seva marca.

 

D’aquesta manera, doncs, no només creix el seu gran nom com a futbolista, sinó que també ho fa —i de manera molt ostensible— la seva butxaca.