rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ARA MATEIX

🔴 Un accident entre 2 vehicles talla l'N-II en sentit nord a la Jonquera

Mireia Belmonte, la jove sirena de Badalona que s'ha convertit en papallona

La catalana té una història de superació digna de pel·lícula

 

Aquests mundials no van començar massa bé per a Mireia Belmonte. La nadadora catalana va veure com el seu camí es tancava bruscament, després de patir una dura eliminació, tot just començar les sèries dels 200 estils i els 400 lliures. Probablement, ni tan sols la mateixa badalonina s'esperava tornar a fer història, i fer-se amb dues medalles, la de plata dels 1.500 metres lliures, i l'espectacular medalla d'or que ha aconseguit als 200 metres papallona. No es tracta, només, del primer or que el nostre país aconsegueix al Mundial de Budapest, sinó també del quart de tota la història, després dels que van aconseguir Martín López Zubero el 1991 i 1993, i Nina Zhivanevskaya a Barcelona l'any 2003. Però la victòria de la catalana, de només 26 anys, és encara més admirable, tenint en compte que ha aconseguit imposar-se a la mítica nadadora hongaresa Katina Hosszu i a l'alemanya Franziska Hantke a les mateixes piscines on va començar la seva proesa en la natació professional el 31 de juliol del 2006.

En aquells moments, una fràgil Mireia, de tan sols 15 anys, observava amb admiració les seves companyes, i ara, després de proclamar-se campiona europea, olímpica i mundial, sembla que ja no hi ha res que se li resisteixi. «Encara ho estic assimilant, estic molt contenta», va explicar visiblement emocionada, després de guanyar el somiat or. La catalana, però, no va oblidar les persones que la van acompanyar des del primer moment, la seva família i el seu xicot. «Sense ells no hauria estat possible», va confessar. En el passat, ja va reconèixer que els seus pares «són molt treballadors», i que ha après d'ells «que s'ha d'esforçar per tot». No queda dubte que Belmonte s'ha esforçat, i molt: llargues jornades d'entrenament, nedant 11,5 quilòmetres diaris, 'spinning', boxa i fins i tot carreres. I el més sorprenent és que tot això per pròpia iniciativa, perquè tenia clar el que havia de fer i perquè tenia clar on volia arribar. 

 

Va començar en el món de la natació amb només quatre anys per prescripció mèdica, ja que li va ser diagnosticada una escoliosi, segons la revista 'Hola'. Per increïble que sembli, aquesta campiona és al·lèrgica al lleixiu i, a més, també pateix asma. Al principi, segons ha assenyalat el seu pare, no destacava gaire sobre la resta de companyes, però segons anava creixent els seus entrenadors van començar a veure el seu potencial. Ara, amb les de Budapest, ja són 43 les medalles internacionals que ha aconseguit, només en piscina llarga. Sobre la carrera dels 200 metres papallona, la seva especialitat, no es pot dir que li ha faltat emoció, i és que, al matí, la catalana «es volia quedar al llit» perquè es trobava malament. A més, va arribar sisena als primers 50 metres. Als tercers 50 metres, però, amb més de mig segon d'avantatge, es va col·locar en primera posició, deixant pas a l'eufòria generalitzada de tots els seus seguidors, i també del seu entrenador, Fred Vergnoux, amb qui va compartir una llarg i emocionant abraçada. Ara, la sirena de Badalona és triple campiona, però segur que no li faltaran objectius, i és que la catalana sembla, ara més que mai, imparable. 

🎁 Vols guanyar un lot de productes ECO? Participa ara al nostre sorteig!

Comentaris