Muntatge de Xavi i Pablo Torre

El motiu pel qual Xavi ha decidit no comptar amb Pablo Torre: és inquietant

La poca participació de Pablo Torre a l'equip deixa moltes incògnites

Xavi Hernández ha demostrat, una vegada més, a Pablo Torre que no hi confia. La lesió de Pedri no li ha donat la titularitat i des de la baixa del canari només ha disputat 14 minuts a l'últim partit de Lliga contra l'Almeria. Tot sembla apuntar que el jove abandonarà el club a finals de temporada, però al seu contracte hi ha una de les claus que podria justificar el perquè no compta per a Xavi.

El futbolista càntabre va arribar procedent del Racing de Santander per cinc milions d'euros, però compta amb una clàusula en què el seu equip actual ha de pagar un milió d'euros per cada 10 partits en què disputi almenys mitja part. Aquestes sumes podien arribar als 15 milions d'euros, cosa que reduiria el marge salarial del club per un jugador suplent que no té lloc assegurat.

Pablo Torre podria no jugar pels 15 milions en variables

Pablo Torre està vivint la temporada més difícil de la curta carrera. Tot semblava apuntar que trencaria tots els registres després del seu fitxatge pel Barça, però no ha estat així i la banqueta s'ha convertit en el seu lloc habitual. Menys de 400 minuts en nou partits disputats aquesta temporada han convertit el pas per la Ciutat Comtal en un calvari.

Les variables de Pablo Torre estableixen que cada deu partits en què el noi de 19 anys disputi almenys 45 minuts, el FC Barcelona haurà d'abonar un milió d'euros fins a arribar als 140 partits. D'aquesta manera, si Pablo Torre comencés a comptar i a ser titular amb Xavi podria arribar a la quantitat de 14 milions d'euros per a l'entitat on va créixer.

L'afició demana més minuts per a Pablo Torre

A més, el darrer milió que resta seria propi de la Selecció, ja que si Pablo Torre debuta amb 'la Roja', el Barça hauria d'abonar un milió més. De moment compta amb contracte vigent fins al 2026, però tot apunta que la seva difícil situació continuarà, així que no farà els anys que li queden.

A la seva última actuació amb el Barça, Pablo Torre va coincidir amb Ángel Alarcón, un dels davanters més il·lusionants de la Masia. En poc més de deu minuts anaven guanyant a l'equip a Almeria, creant perill constant, associant-se per dins i dificultant els robatoris dels andalusos. El quart d'hora que va estar sobre la gespa va ser suficient perquè molts aficionats ho demanin com a titular davant d'un València on no comptaran amb Pedri, Gavi, Lewandowski ni Raphinha.

«Ángel Alarcón i Pablo Torre han aportat molt més en deu minuts que diversos dels capitans en tot el partit. Ja n'hi ha prou de donar minuts a jugadors acomodats. El Barça necessita jugadors que surtin a menjar-se la gespa sigui qui sigui el rival», aquest és el comentari d'un dels aficionats que més suport ha rebut.

Pablo Torre té la seva prova de foc davant del València

Xavi Hernández podria haver-li donat minuts contra l'Almeria perquè anés agafant confiança i es preparés per ser titular la propera jornada. La seva propera oportunitat podria ser el 'Clàssic' coper, però sembla que aquesta arribarà davant del conjunt 'ché' en lliga, al qual l'arribada de Baraja a la banqueta sembla haver-li donat ànims per confiar en la victòria com contra la Reial Societat.

Si es confirma la teoria que la presència de Pablo Torre està determinada per les variables del seu contracte, val més a l'afició culer gaudir els pocs minuts sobre el camp que tindrà aquest fitxatge de 19 anys que ja estaria explorant el mercat per sortir cedit o venut.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS totes les notícies del BARÇA i del futbol a WhatsApp!