Logo Whatsapp
Muntatge de Guardiola amb la Pilota d'Or amb l'escut del Reial Madrid

Pep Guardiola ho reconeix: un jugador del Reial Madrid mereixia la Pilota d'Or

Pep Guardiola ho va tornar a patir en primera persona i va témer el pitjor

Anit, el Manchester City va derrotar el Reial Madrid va caure eliminat a la UEFA Champions League. Al partit no hi va haver color i els de Pep Guardiola van guanyar el parit per un contundent 4-0. Tot i això, a l'inici del matx, els nervis es van començar a apoderar dels 'citizens', ja que un gran jugador del Reial Madrid va destacar un cop més.

Parlem, com no podia ser altrament, de Thibaut Courtois. El porter blanc va tornar a demostrar que és el millor del món malgrat la contundent derrota i, per això, va rebre els elogis de l'exentrenador culer. De fet, després dels 90 minuts, el tècnic català va comparèixer davant els mitjans per reconèixer el seu enorme talent i consagrar-lo com a mereixedor del premi individual més important: la Pilota d'Or.

Pep Guardiola i Erling Haaland
L'equip del tècnic català va guanyar el parit per un contundent 4-0. | EuropaPress

Thibaut Courtois torna a fer una exhibició

Thibaut Courtois va tornar a vestir-se d'heroi, però fins i tot els millors semidéus són incapaços d'aturar una allau com la que va protagonitzar ahir el City. Des del primer minut, els pupils del tècnic de Sampedor van sortir decidits a sentenciar l'eliminatòria i, si no hagués estat per Courtois, el més probable és que el marcador hauria estat més gran.

Els primers 20 minuts van ser un autèntic setge sobre la porteria de Thibaut Courtois, que va haver d'obrar dos miracles per mantenir l'empat fins al gol de Bernardo Silva. El primer va ser un gran cop de cap d'Erling Haaland al qual Courtois va respondre gairebé instintivament. Tot i això, la seva gran parada va venir només uns minuts després, quan Haaland es va elevar per sobre de tots per connectar una rematada prop del pal carregada de perill.

En resum, dues accions d'un Courtois extraordinari que van fer reviure a l'exentrenador del Barça els fantasmes del passat. Fa just un any, el Reial Madrid va aconseguir eliminar el City en un partit èpic amb Rodrygo com a protagonista, però sobretot en què Courtois va brillar amb llum pròpia. Va fer diverses paradesde molt mèrit i gran part de culpa de l'èxit de La Catorzena va residir en les seves actuacions.

Pep Guardiola i les floretes cap a Thibaut Courtois

Ahir el City va aconseguir anotar 4 gols, però després dels primers miracles de Courtois, Guardiola va pensar que el seu equip seria incapaç de marcar. De fet, al català li va entusiasmar tant l'actuació del belga que, un cop acabat el matx, en va voler parlar.

Després de ser preguntat pel micròfon de Movistar Plus+ sobre què li passava pel cap després de les constants parades de Thibaut Courtois, el català va ser molt clar i va respondre amb contundència. «Bé, el que va fer l'any passat... ja sé que li van donar la Pilota d'Or a Karim; però, si li l'haguessin donat Thibaut Courtois pel seu partit contra el Liverpool o nosaltres, també seria merescut».

Unes declaracions que demostren el terror que infon Courtois sobre els seus rivals i que ha exemplificat Guardiola. L'entrenador de Sampedor sabia que el porter no fallaria i ja va avisar els seus jugadors, que ahir es van mostrar més incisius i verticals que mai.

El futur de Courtois passa pel Reial Madrid

El fitxatge de Courtois és un dels grans encerts de Florentino Pérez en els darrers temps. Gairebé ningú no ho veia possible, ja que el seu passat a l'Atlètic feia molt complicada l'operació, però el president ho tenia clar i va encertar una vegada més.

El Reial Madrid va pagar 35 milions d'euros al Chelsea per poder comptar amb els seus serveis i, des de llavors, és l'amo i senyor de la porteria del Santiago Bernabéu. Les seves parades i estirades impossibles l'han convertit, sens dubte, en el millor del món i fins i tot Guardiola ha hagut de reconèixer-ho.

Ahir, Courtois ja no va poder fer-ne més. Va salvar miraculosament les dues primeres ocasions d'Erling Haaland, però després ja no va poder fer res per impedir els altres gols. Tot i això, malgrat la derrota, el seu futur està lligat al Reial Madrid i va camí de fer història.