rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

PREVISIÓ

Els ruixats tornaran a visitar Catalunya de forma dispersa aquest Dilluns de Pasqua

Pep Guardiola, sobre els presos catalans: «Espanta perquè et pot passar a tu»

L'entrenador català del Manchester City ha participat en diversos actes sobiranistes
Guardiola ha estat criticat per Albiol i Rabell | Cedida

 

Pep Guardiola ha tornat al peu del canó. El tècnic català del Manchester City continua amb la seva particular pugna conjunta amb el moviment sobiranista i, sense embuts, s’ha tornat a referir al conflicte polític català.

 

El context, però, ha estat ara totalment diferent. En declaracions a TV3, Guardiola ha prosseguit amb el seu to habitual però en aquesta ocasió ha mostrat la seva incertesa amb les accions de la justícia espanyola, encapçalada pel jutge Pablo Llarena.

«Espanta perquè et pot passar a tu»

Aquesta ha estat la declaració de Guardiola en ser preguntat pels activistes i polítics empresonats a Estremera, en el cas d’Oriol Junqueras  i Soto del Real. «Tant de bo puguin sortir al més aviat possible i puguin tornar amb les seves famílies», ha relatat el de Sant Pedor.

 

Al fil del discurs, aquest ha al·legat que «més de 100 dies són massa dies», ja que en el cas dels quatre empresonats tots sobrepassen el centenar de dies a la presó.

 

Finalment, el mateix Guardiola ha explicat que «hi ha molt poca humanitat en aquest sentit» perquè «no s’ho mereixen».

 

Guardiola, en un acte sobiranista a Barcelona | Cedida

 

Les reivindicacions que «espanten» a Guardiola

Mai s’ha arronsat. L’època de plena efervescència del ‘procés’ ha estat amb un Pep Guardiola a massa quilòmetres de distància de Barcelona.

 

Primer a Alemanya i ara al Regne Unit, però, l’entrenador català mai s’ha arronsat i s’ha postulat amb constància a favor del dret a decidir dels ciutadans de Catalunya. De fet, prova d’això és el llaç groc que llueix a favor de la sortida dels presos en cada partit del Manchester City o la reivindicació que va fer el passat juny.

 

En aquella ocasió, damunt d’un escenari i micròfon en mà a les fonts de Montjuïc, Josep Guardiola va participar en un acte al costat de les entitats sobiranistes per demanar «democràcia pel poble català».

 

La Guàrdia Civil, el passat desembre, en va prendre nota i va apuntar  «el manifest va ser llegit per Josep Guardiola i pretenia mobilitzar a tots els partidaris de la independència».