Muntatge de Luis Enrique i el logo de la COPE

Un periodista de la COPE, despatxat per una polèmica amb Luis Enrique

Els àudios manipulats de Luis Enrique durant el Mundial de Qatar tenen conseqüències

Luis Enrique va ser l'autèntic protagonista del pas de la Selecció Espanyola pel Mundial de Qatar. A través de les seves emissions a Twitch va aconseguir que l'afició seguís el dia a dia del grup i, a més, va deixar moments per al record com la seva obsessió pels ous. Tanmateix, no tot va ser de color de rosa.

Amb un joc discret i una plantilla mancada d'estrelles, gairebé tota l'atenció va recalar a la figura del seleccionador. Les seves retransmissions a la plataforma van guanyar molta repercussió ràpidament i tots els mitjans es feien ressò de les seves paraules, però algun va creuar el límit. La cadena COPE, per exemple, va ser la gran assenyalada en publicar uns àudios manipulats que deixaven en molt mal lloc Luis Enrique i que ara n'han tingut la conseqüència.

El periodista Guillermo Valadés no ha estat l'únic culpable de provocar un terratrèmol dins de la COPE, sinó que Juan Antonio Alcalá també i ho ha pagat amb l'acomiadament. La notícia ha estat compartida pel mitjà elcierredigital.com i ha corregut com la pólvora, ja que Juan Antonio Alcalá va posar Luis Enrique en problemes seriosos amb la manipulació que va fer i ara ha d'afrontar les conseqüències.

Muntatge de Luis Enrique i Juan Antonio Alcalá
Luis Enrique va ser durament criticat per la mentida que va crear Juan Antonio Alcalá. | Canva

Juan Antonio Alcalá, acomiadat per manipular les paraules de Luis Enrique

Com hem dit, Luis Enrique va trobar la manera d'aconseguir l'atenció de tothom i, gràcies a Twitch, comentava tota l'actualitat de la Selecció Espanyola. Tot i això, durant una conversa de Luis Enrique amb el psicòleg Joaquín Valdés, el periodista de la COPE Juan Antonio Alcalá va voler anar un pas més enllà i va manipular amb molt mal gust el sentit de les paraules del seleccionador.

Tot va passar durant una d'aquestes emissions, quan un usuari li va preguntar al psicòleg si li podia dedicar unes paraules a la seva dona, cosa a què Valdés va accedir encantat. Després d'això, Luis Enrique no es va mossegar la llengua i va contestar en to de broma que la dona «estarà relaxadíssima, s'haurà adormit». Tanmateix, poc després, el seleccionador es va posar a repassar comentaris d'altres usuaris i en va comentar en veu alta un que deia que la dona «s'ha posat calenta, de segur».

En principi, aquesta història hauria d'haver quedat aquí, però Juan Antonio Alcalá va decidir utilitzar aquest fragment com a resposta de Luis Enrique a Valdés, una cosa totalment falsa i que ha tingut les seves conseqüències, ja que Alcalá ha estat acomiadat sis mesos després d'aquell greu incident.

La COPE va haver de sortir a demanar perdó

Quan les falses declaracions de Luis Enrique creades per Juan Antonio Alcalá van començar a córrer com la pólvora, Juanma Castaño ja es va personar en nom de l'emissora per demanar perdó. Ho va fer a 'El Partidazo', el programa que dirigeix i en què treballava Juan Antonio Alcalá, que ha estat despatxat ara que les aigües s'havien calmat.

«Ahir a la nit emetem un àudio editat. No ens ha de pesar dir que és un àudio manipulat, perquè canviava totalment el sentit de la frase i del missatge que volia traslladar aquest àudio. Quan aquesta edició d'àudio canvia la veritat, no és una edició, és una manipulació i demano perdó».

Tot i això, malgrat que la situació semblava haver-se calmat, ara sabem que Juan Antonio acaba de ser acomiadat de la COPE. Això sí, Xuancar González, cap d'esports de la COPE, ha assegurat que va ser Alcalá qui va decidir no continuar-hi. «Juan Antonio Alcalá va decidir no renovar el seu contracte a finals de 2022 i la COPE va respectar la seva decisió. No n'hi ha més».

És evident que la COPE és al centre de la diana últimament i, després del vergonyós episodi protagonitzat per Guillermo Valadés, ara li toca el torn a Juan Antonio Alcalá.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS totes les notícies del BARÇA i del futbol a WhatsApp!