Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Proposen vestir roba interior de color groc i abaixar-se els pantalons quan soni l'himne durant la final de la Copa del Rei

Es tracta d'una proposta que està guanyant cada vegada més popularitat a les xarxes socials
El Barça i el Sevilla es disputaran la Copa del rei el pròxim dissabte, 21 d'abril | Adidas

 

La final de Copa del Rei entre el FC Barça i el Sevilla FC està cada vegada més a prop i, com ja és tradició, la polèmica està servida. Després dels xiulets a l'himne i al rei d'Espanya dels anys anteriors, tot indica que aquest nou partit es convertirà novament en escenari de reivindicació i protesta de l'independentisme. Una idea que ja comença a preocupar a Madrid, des d'on el ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha assenyalat que es tractaria de «violència», que s'ha «d'erradicar». 

 

Però sembla que aquest any alguns sectors de l'independentisme s'han proposat ser una mica més originals, i protestar d'una forma totalment inesperada. En concret, corre per les xarxes la idea que tots els assistents al partit de la final de la Copa vesteixin amb roba interior de color groc, associada a la solidaritat amb els presos polítics, i que es baixin els pantalons just en el moment que comenci a sonar l'himne d'Espanya.  

 

La proposta, doncs, és molt simple, escollir calçotets o bragues de color groc, segons el que vingui de gust i acudir a l'estadi Wanda Metropolitano, on tindrà lloc el partit aquest any. Després, segons les instruccions que han començat a circular per les xarxes socials, només cal esperar al moment en què comenci a sonar l'himne per baixar els pantalons, i fins i tot ensenyar el cul. 

 

Una proposta divertida, perquè que de ben segur donaria una imatge «molt potent», segons els seus impulsors. Alguns fins i tot han proposat anar més enllà, i directament pintar-se les natges de color groc, però en aquest cas sembla que la idea no acaba de convèncer tothom. 

 

 

 

 

L'humor que no falti

Alguns usuaris, això sí, no han dubtat a prendre's la iniciativa de broma, i han tirat d'humor. Un assegura que «hi haurà una unitat de policia especialitzada en identificació de culs republicans», mentre que un altre explica que, si algú no té calçotets grocs, porti uns de color blanc durant una setmana sencera perquè «el groc quedarà garantit», tot i que en aquest cas potser arriba una mica tard. D'altres han proposat dur una típica faldilla escocesa, amb estampat, naturalment, de color groc. 

 

 

 

 

 

 

 

 

El govern espanyol assegura que actuarà amb contundència si hi ha xiulets

Sigui com sigui, és poc probable que la proposta agradi al govern espanyol, i a les autoritats que probablement estaran presents a la Final de la Copa del Rei, com el rei Felip VI. Tal com va indicar el ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, s'aplicarà la legislació antiviolència durant el partit, per assegurar el respecte a tots aquells que se senten representats per l'himne. «La llibertat d'expressió cal defensar-la», ha reconegut el ministre, però ha indicat que sempre sota la base del respecte. 

Comentaris