Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMA HORA

Brians ratifica el tercer grau a Oriol Pujol

ARA MATEIX

Mor una persona en un accident a l'A-2

Sandro Rosell va obtenir beneficis del contracte de patrocini del Barça amb Qatar

Va arribar a obtenir fins a 30 milions de Qatar
Sandro Rosell en un acte amb el president de Qatar Sports Investments | AFP

 

L'expresident del FC Barcelona, Sandro Rosell, no passa per bons moments. Després de ser acusat d'haver comprat un fetge il·legal per Eric Abidal, ara la Guàrdia Civil ha determinat, després d'una llarga investigació, que Rosell es va beneficiar personalment del contracte de patrocini del Barça amb Qatar Sports Inverstments (QSI). Un acord pel qual el logotip de l'organisme lluïa a les samarretes del club.

 

Aquell contracte, entre moltes altres coses, beneficiava a la marca Aspire, ja que l'equip havia de cedir diferents recursos propis per augmentar el valor del projecte. Ara, la Guàrdia Civil ha pogut demostrar que Rosell treballava per aquesta marca i va rebre, gràcies a això, un benefici de l'acord de patrocini.

 

Sandro Rosell era propietari, juntament amb la seva dona, d'una consultoria esportiva, Bonus Sports Marketing (BSM). Entre els seus clients es trobava Aspire Football Dreams. Quatre mesos abans de tancar l'acord de patrocini amb QSI, l'expresident del Barça va vendre el seu negoci precisament per no incórrer en un conflicte d'interessos, o això és el que va fer creure.

Sandro Rosell seguia controlant la seva consultoria

La Guàrdia Civil i la Policia Nacional han determinat ara que en realitat la venda de la seva consultoria va ser una simulació. El comprador de l'empresa va ser el libanès Shahe Ohanessian, qui resulta que és un antic amic de Rosell que només hauria servit com a engany per fer creure que la consultoria ja no era propietat seva.

 

D'aquesta forma, tots els beneficis que obtenia Aspire del contracte de QSI amb el Barça beneficiaven, en segon nivell, al negoci de Rosell, que ho va seguir sent durant la seva etapa com a president. Rosell va arribar a obtenir fins a 30 milions de Qatar.

 

Els equips del club portarien el logotip primer de Qatar Foundation després de l'aerolinia Qatar Airways | EFE

 

Segons l'informe de la Guàrdia Civil, «BSM es va beneficiar del contracte de patrocini signat pel FC Barcelona, quant a l'impacte mundial que la figura del Barça representa, especialment si realitzen partits i programes d'intercanvi relacionats amb el projecte Aspire i que l'esmentat projecte representava el 70% dels ingressos de BSM».

 

«Després de comprovar que la venda de BSM va ser fictícia i sempre administrada per Rosell, es pot assegurar que quan va signar el contracte en representació del FC Barcelona, estava beneficiant a BSM i per conseqüència a si mateix», determina també el mateix informe.

El contracte del Barça amb Qatar Sports, molt beneficiós per Aspire

El projecte Aspire estava lligat a la societat QSI de Qatar, per la qual cosa, l'acord de patrocini va beneficiar-lo. «Quatre equips juvenils del FC Barcelona assistiran a l'Acadèmia Esportiva Aspire per temporada (cada equip durant cinc dies i jugaran dos partits cadascun contra l'equip d'Aspire) convidats per Aspire», va ser un dels beneficis pel projecte.

 

També es van pactar altres coses com «oportunitats d'entrenament als equips de futbol Aspire a Barcelona/Catalunya, amb subjecció al fet que les despeses de desplaçament i allotjament corrin per compte de QSI» o que es fes «un entrenament d'hivern amb la plantilla del primer equip del FC Barcelona a Aspiri, Qatar».

 

Es tractava d'uns pactes que beneficiaven molt el projecte, com per exemple, la «possibilitat de realitzar un programa d'intercanvi d'entrenadors entre Qatar (Aspire) i el FC Barcelona, especialment en l'àmbit juvenil» o un «programa de llicència per a entrenadors de futbol professional en l'Acadèmia d'Entrenadors del FC Barcelona».