Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ARA MATEIX

Mor una persona en un accident a l'A-2

Ter Stegen dedica unes paraules al Chapecoense per donar-li suport després del tràgic accident d'avió de l'any passat

El jugador ha publicat l'escrit a Facebook abans del partit contra l'equip brasiler d'aquesta nit

El porter del Barça, Marc André Ter Stegen, ha publicat un escrit molt emotiu i extens a Facebook, amb motiu del partit que es jugarà al vespre d'aquest dilluns, 7 d'agost, a l'estadi blaugrana. L'equip convidat en la 52a edició del Trofeu Joan Gamper és l'equip brasiler de Chapecoense. Per aquest motiu, el jugador del Barça ha volgut dedicar algunes paraules donant el màxim suport al seu rival, recordant el terrible accident d'avió que va patir l'equip brasiler l'any passat, on van perdre fins a dinou jugadors.

El porter ha qualificat els fets com una «tragèdia per al futbol mundial» i ha citat figures com Jackson Ragnar Follmann, exportar del Chapecoense, que va perdre una cama a causa de l'accident. També ha fet referència a Alan Ruschel, que jugarà aquesta nit, després d'haver-se recuperat d'una cirurgia a la columna vertebral. Per ell, la decisió d'aquest últim ha estat «molt valenta» i creu que «tots l'han de respectar». Finalment, ha declarat que «el futbol té el poder de portar felicitat» i que espera mostrar al públic un gran partit i «fer somriure a tothom».

 

L'escrit de Ter Stegen és el següent:

 

En general no publico a les xarxes socials quan és el dia del partit, però avui és diferent. Aquesta nit juguem el nostre primer partit de la temporada a casa. Estem organitzant la nostra trobada anual per al Trofeu Joan Gamper. És la 52ª edició d'aquest trofeu. És un partit especial per moltes raons. És la primera vegada que tots els nostres aficionats ens veuen al Camp Nou aquesta temporada. Aquí estem emocionats de presentar al nostre equip i nou entrenador, on esperem veure un estadi ple i fort. Aquest any juguem el Trofeu Joan Gamper contra Chapecoense. I per a mi, això és el que ho converteix en un joc especial. És un honor. Així que permetin-me explicar ...

 

No estic segur si recordeu o coneixeu la seva història, l'any passat va passar una cosa terrible a aquest equip brasiler. El passat mes de novembre van tenir un accident d'avió a Colòmbia mentre viatjaven per jugar a la Copa Sud-americana. A part de jugar a primera divisió, aquest hagués sigut el seu major assoliment en els seus 44 anys d'història. Però el partit mai va succeir. 71 persones van morir en total en aquest vol, incloent 19 futbolistes. Va haver-hi només 6 supervivents, incloent 3 jugadors. Va ser una tragèdia per al futbol mundial i va tocar els cors de milions, incloent el FC Barcelona i el meu.

 

Des de l'accident, el suport que Chapecoense ha rebut de tot el món ha estat sorprenent. I la velocitat que els va portar reconstruir el seu nou equip ha estat notable. Gràcies al suport dels jugadors que es van oferir per jugar per al club, a tots els aficionats a tota l'ajuda dels clubs de futbol i les organitzacions. En moments com aquests, podem veure la influència positiva que el futbol té a tot el món.Però és important no oblidar el que va passar. Les nostres històries del nostre passat identifiquen qui som avui.

 

Un dels supervivents va ser el seu porter: Jakson Ragnar Follmann. Ell va perdre la seva cama a causa d'aquest desafortunat accident i ara està continuant la seva recuperació amb una cama de pròtesi. Aquesta és ara la seva cama dreta. Vaig llegir que ell té l'ambició de representar a l'equip de futbol Paralímpic de Brasil. Estic sense paraules. No puc imaginar el que ha passat, però després de tot segueix tenint el desig de seguir jugant al futbol i és realment increïble i valent. Si aquest és el seu proper objectiu, li ofereixo tot el meu suport i realment m'agradaria ajudar si puc.

 

El segon jugador és Alan Ruschel, que jugarà aquesta nit, fent el seu retorn a l'equip Chapecoense des de l'accident d'avió. S'ha recuperat de la cirurgia de la columna vertebral - no és alguna cosa que els futbolistes normalment tenen. Aquesta és una gran decisió valenta que tots hem de respectar. I aquesta és una altra raó molt important per la qual aquesta nit és un joc tan especial per a nosaltres, els afeccionats i el futbol mundial. No ens oblidarem d'aplaudir la seva actuació.

 

I finalment però no menys important és el supervivent i defensor Net. Va somiar amb l'accident d'avió abans de succeir. Això em deixa sense paraules. La seva recuperació va bé i s'entrena cada dia, a diferència d'Alan encara no està llest per jugar. Però això no importa, és un campió i coneix els passos que està prenent per tornar al camp, psicològics i físics, ho converteixen en un heroi. No pot jugar aquesta nit, espero que pugui tornar i jugar aquí un dia en el futur.

 

Esperem mostrar un bonic joc aquesta nit amb l'objectiu de portar somriures a tothom. El futbol té el poder de portar la felicitat. Tots estarem pensant en tots els jugadors i el personal que podria haver estat aquí també aquesta nit. Aquest partit serà especialment jugat per tots vostès i per tots els que representen Chapecoense en qualsevol nivell.

 

Serà un honor jugar el Camp Nou aquesta nit. Ens veiem allí !

 

SOM TOTS CHAPE.