Imatge d'un collage de Xavi Hernández i els jugadors del Barça

Titular al FC Barcelona i salvador de Xavi, en problemes: la relació està trencada

El tècnic li dona la titularitat, però sempre el canvia i no veuria amb mals ulls la seva sortida

El Barça va directe a buscar La Lliga malgrat l'últim empat contra el Girona, però no tot sembla tenir un bon final. Xavi ha tingut a la seva disposició una de les plantilles més joves i amb més qualitat dels últims anys al Camp Nou, però han aparegut problemes i podria exigir la sortida d'un dels seus salvadors.

Raphael Dias Belloli, més conegut com a Raphinha, venia de ser el jugador més destacat les últimes jornades, però en l'últim partit va tornar a ser intranscendent en el joc. L'extrem brasiler s'ha deixat veure molt enfadat sempre que el tècnic l'ha canviat, cosa que va tornar a passar dilluns passat i sembla haver cansat Xavi.

Foto de Raphinha jugant.
Raphael Dias Belloli no sap que més fer per convèncer Xavi. | Twitter FC Barcelona

Raphinha no s'ha guanyat la confiança de Xavi

Raphinha va arribar al FC Barcelona procedent del Leeds United per 60 milions d'euros. Des del primer moment va voler jugar al Camp Nou i seguir els passos de compatriotes seus com Ronaldinho o Neymar, però la competència en atac i el gust de Xavi l'han col·locat com el tercer en discòrdia.

Com jugava l'equip a les primeres jornades, no hi havia cap problema perquè tenia el seu lloc assegurat, però, des que es va donar més importància a la medul·lar, el primer sacrificat sempre és ell.

Això va causar diversos enuigs a Raphinha, que va aprofitar la lesió de Dembélé per convertir-se en titular indiscutible. Això sí, tot i que va començar a jugar tots els partits des de l'inici, seguia sent un canvi recurrent de Xavi i la relació entre ells hauria saltat pels aires després del partit d'anada contra el Manchester United a l'Europa League.

Foto de Rapinha al camp
Raphael Diaz Belloli no ha jugat cap partit complet al Camp Nou. | Europa Press

Raphinha només ha jugat un partit complet al FC Barcelona

Raphinha va ser substituït després d'haver marcat un gol quan faltaven gairebé 10 minuts del final i des que el cartell va assenyalar el dorsal se'l va poder veure capcot i queixant-se.

El brasiler va continuar amb el seu cabreig a la banqueta i, després del partit, va recapacitar i va demanar perdó. Això no va agradar a Xavi, però l'afició també va criticar la seva decisió quan va substituir a qui més perill estava creant.

Raphinha venia de marcar dos gols i repartir una assistència en els tres partits previs a l'eliminatòria i, al següent partit contra el Cadis, va ser suplent fins al minut 74.

En la derrota contra l'Almeria també va arrencar des de la banqueta, però va jugar la segona part, i després ha continuat demostrant que és dels jugadors que més en forma està amb dos gols en les quatre jornades següents.

Raphinha només ha jugat un partit complet durant el temps que fa que és al FC Barcelona. Cal remuntar-se fins al 3 de setembre, en què va jugar els 90 minuts a la victòria 0-3 contra el Sevilla, marcant un gol. Al Camp Nou sempre ha estat substituït, independentment de la competició, i sembla que només parla amb el tècnic si cal.

Foto de Raphinha celebrant un gol.
Raphael Dias Belloli està molt per damunt d'altres grans extrems d'Europa. | Europa Press

El Fair Play Financer i la relació amb Xavi són la clau

Xavi vol que el brasiler mantingui el nivell fins al tram final de temporada i aconsegueixi l'objectiu que s'havia marcat quan va arribar: aconseguir 10 gols i 10 assistències. Raphinha és a només un gol i una assistència d'aconseguir-ho, però, si finalment es recupera Dembélé i li treu el lloc, podria ser el factor definitiu per abandonar el club.

Laporta ha de vendre per millorar el Fair Play Financer i Raphinha continua sent molt apreciat a la Premier. Si algun club fa una aposta superior als 60 milions, la directiva podria començar a plantejar-se la seva sortida i, si Xavi el considera una personalitat tòxica per al vestidor, no s'hi oposarà.

El brasiler vol aconseguir el seu segon títol amb el Barça i qui sap si l'últim, el que té clar és que l'afició continuarà exigint-li que sigui dels millors, un repte que el motiva i que no ha evadit des que juga al Camp Nou.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS totes les notícies del BARÇA i del futbol a WhatsApp!