Ernesto Valverde

El traïdor del Reial Madrid obre les portes a un fitxatge clau per a l'Athletic Club

Gvardiol ha anat al City, i Laporte podria arribar a l'Athletic Club

Amb la temporada 23/24 a punt de començar, l'Athletic Club està immers en la recerca de reforços que potenciïn la seva plantilla. Sota la direcció d'Ernesto Valverde, l'objectiu és clar: assegurar un lloc a les competicions europees. És una meta que s'ha escapat les últimes temporades.

En aquest context, sorgeix l'interès per Aymeric Laporte. És un possible fitxatge per enfortir la defensa de l'equip basc. Tot i això, el camí cap a la seva adquisició es presenta ple de dificultats, principalment econòmiques.

Aymeric Laporte aguantant una pilota de futbol
Laporte no compta com a titular per a Guardiola | Canva Pro

Després de la marxa d'Iñigo Martínez al FC Barcelona, la necessitat d'un central de qualitat ha esdevingut evident a l'Athletic Club. L'elegit pels directius del club com a candidat perfecte és Aymeric Laporte. I és que, tot i haver desenvolupat gairebé tota la seva carrera al Manchester City, Laporte ja va jugar a Biilbao.

És un jugador que és titular a la selecció espanyola, amb l'experiència i l'habilitat requerida per enfortir la defensa de l'Athletic.

Aymeric Laporte jugava a l'Athletic club quan el va fitxar el Manchester City

No obstant això, l'adquisició de Laporte no sembla fàcil. Les últimes hores, ha sorgit una oferta temptadora des del futbol d'Aràbia Saudita, amb un sou net de 20 milions nets. Una xifra que supera completament el que l'Athletic Club podria oferir.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS totes les notícies del BARÇA i del futbol a WhatsApp!

Amb el fitxatge de Josko Gvardiol per una suma de 90 milions d'euros, la competència per un lloc a la defensa de l'equip anglès s'ha tornat encara més ferotge. Aymeric Laporte, que ja va tenir menys participació al terreny de joc el curs passat, podria veure els seus minuts encara més reduïts.

Aquest moviment de fitxatges també canvia la perspectiva d'Aymeric Laporte a l'Athletic Club. Abans de l'arribada de Gvardiol, es considerava l'espanyol com una addició crucial potencial per a l'equip. Ara, amb un excés d'opcions a la defensa del Manchester City, Aymeric Laporte es podria veure a si mateix relegat a un rol testimonial.

Té contracte fins al 2025 amb el City

Aquesta situació podria enfortir la possibilitat d'arribar a l'Athletic. Tot i això, el contracte vigent de Laporte amb el Manchester City és fins al juny del 2025, cosa que complica encara més el panorama.

Amb 29 anys, Aymeric Laporte encara té molt a oferir a qualsevol equip. El seu lideratge a la pista i la seva experiència són atributs valuosos. No obstant això, la decisió final hi recau. L'oferta suculenta des d'Aràbia Saudita és molt temptadora, però el desig de trobar minuts on va ser casa seva podria ser determinant.