Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

URGENT

Torra contraataca a la Fiscalia amb una nova pancarta

ÚLTIMA HORA

Brians ratifica el tercer grau a Oriol Pujol

El Tribunal General de la UE permet a Messi registrar el seu cognom com a marca d'articles i roba esportiva

L'Oficina de Propietat Intel·lectual de la Unió Europea s'havia oposat al registre de la marca per la seva similitud amb 'Massi'
Leo Messi, celebrant un gol amb la samarreta del Barça.   | CatalunyaDiari.cat

 

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TGUE) permetrà al jugador del FC Barcelona Lionel Messi registrar la seva marca ‘MESSI’ per articles i roba esportiva, anul·lant així la resolució de l’Oficina de Propietat Intel·lectual de la Unió Europea (EUIPO) que el 2013 s’havia oposat al registre de la marca per la seva similitud amb ‘MASSI’. 

 

I és que l’EUIPO considerava que les dues marques es podien confondre perquè són pràcticament idèntiques a nivell gràfic i fonètic. No obstant això, el TGUE considera que el futbolista és prou conegut com per neutralitzar possibles confusions especialment amb els clients del món esportiu.

La TGUE dona la raó a Messi

«El Tribunal General considera que una part significativa del públic pertinent associarà el terme 'MESSI' al cognom del cèlebre jugador de futbol i, en conseqüència, percebrà el terme 'MASSI' com un terme conceptualment diferent», ha indicat el TGUE en un comunicat.

 

Així doncs, afirmen que «el grau de similitud entre les marques no és prou elevat per a poder considerar que el públic pertinent pugui creure que els productes en qüestió procedeixen de la mateixa empresa o, si escau, d'empreses vinculades econòmicament».

 

En aquest sentit, el TGUE senyala que «l'EUIPO va concloure erròniament que l'ús de la marca 'MESSI' per a peces de vestir, articles de gimnàstica o d'esport i aparells i instruments de protecció podia crear en el consumidor un risc de confusió amb la marca 'MASSI'».

Els inicis de la polèmica

L’origen de la disputa es remunta a l’agost del 2011, quan l’argentí va sol·licitar a l’EUIPO el registre de la marca amb el seu cognom i un logotip associat. Tres mesos més tard, al novembre, Jaime Masferrer Coma, un dels dirigents de la marca Casa Masferrer que produeix bicicletes, cascs i peces de roba esportiva de la marca ‘Massi’ es va oposar al registre del cognom del jugador en considerar que existia «risc de confusió» entre les dues marques.

 

Així doncs, l’any 2013, l’EUIPO va resoldre el cas a favor de l’empresa ‘MASSI’ i en contra del jugador del Barça. No obstant això, i en disconformitat amb la decisió, l’argentí va acudir al Tribunal de Justícia de la Unió Europea, que aquest passat dijous, 26 d’abril, li donava la raó.