Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Una nova distracció del Barça a Anoeta el situa a sis del líder de la classificació

Imatge de l'estadi. | Rafael García Cruz / pixabay.com

 

El Barça va abandonar malferit Anoeta de nou. La seva maledicció particular en aquest escenari es perllonga, i els pupils de Luis Enrique tot just van aconseguir rascar un empat que el deixa a sis punts del líder, el Reial Madrid, que ha de visitar precisament Barcelona el proper dissabte en una nova i trepidant edició del major clàssic futbolístic que es pot contemplar al planeta. Un punt i han d'estar agraïts, ja que la Reial Societat va lligar de mans a l'esquadra culer gairebé fins a l'extenuació. Tan sols una brillant combinació entre Messi i Neymar va evitar la tragèdia absoluta. Poden accedir amb un clic al resum de la jornada de lliga.

 

Feia temps que el Barcelona no feia un primer temps tan fluix. Ni en aquesta temporada ni en altres tantes prèvies. A Vigo contra el Celta el resultat va ser molt contundent, però li van perjudicar principalment errors puntuals propis. A Sevilla va ser dominat però almenys va comptar amb ocasions i va aconseguir marcar. Però a Anoeta, la superioritat de la Reial difícilment hagués pogut ser més aclaparadora i evidenciable. Bé, els va faltar en aquesta meitat el gol, dada important. No obstant això, les sensacions locals eren immillorables, tot el contrari que en el cas oposat. Únicament Mascherano i Piqué van sostenir als blaugranes davant un conjunt txuri urdin deslligat, amb gran claredat d'idees i en total estat de gràcia futbolística.

 

Va asfixiar el Barcelona amb la seva pressió, es va apoderar de la pilota, i va aconseguir generar el suficient joc com per anar-se'n amb mig partit resolt a la mitja part, d'haver tingut una mica més d'encert. Aquesta va ser l'única assignatura pendent del grup hàbilment dirigit per Eusebio. Resulta complicat escollir un jugador local que no donés la talla ahir a la nit, tot i que va brillar amb llum pròpia especial Carlos Vela, que va tornar boja la saga culer i va marxar amb dos pals que bé van poder acabar en un altre desenllaç. Al començament de la segona part, en un forcejament de Vela amb Mascherano, aquest cedeix en curt a Ter Stegen però s'anticipa precisament el mexicà que no aconsegueix concretar davant la sortida de l'alemany. La pilota va anar a parar gairebé a la frontal de l'àrea on William José, amb un decidit cop de cap, va rematar davant l'estèril intent de Piqué per salvar a la línia el primer gol del partit. No va durar, però, massa la plena alegria entre la parròquia local. En una gran jugada de Neymar, i després de salvar a dos defensors, cedeix a Messi que defineix amb contundència dins l'àrea per empatar. Un cop més, es van ajuntar les dues grans figures culers.

 

Però aquesta vegada semblava que únicament amb ells dos (Luis Suárez va estar desaparegut) el Barça no en tindria prou per treure el botí dels tres punts. És més, va poder ser fins i tot pitjor. A uns quinze minuts del final, Vela va fregar de nou el gol, però el seu portentós tret va ser escopit per l'escaire, botant després en la línia però sense que fos sobrepassada per complet. No obstant això, Juanmi, perfectament habilitat com pot comprovar-se en les repeticions, va empènyer la pilota dins la porteria a plaer. Seria el col·legiat Gil Manzano, a instàncies del seu assistent, qui li tiraria un cable a un Barça que al final, com va reconèixer el seu propi tècnic en roda de premsa, no va sortir més malparat de miracle.