Extra!

Extra! El resum de la setmana

Els aldarulls de Barcelona, la deriva fosca d'internet, un pagès arrosser del Delta de l'Ebre, el grup Umpah-Pah i la biblioteca d'un argentí han estat els protagonistes d'aquesta quarta setmana d'octubre de 2019. Recapitulem avui els cinc últims articles publicats a l'Extra.

Completem la quarta setmana i el primer mes d'Extra, en el que sembla una treva de les protestes al carrer per la sentència del TS. A l'espera que les eleccions del 10N tornin a escalfar l'ambient, aquesta setmana us hem ofert cinc magnífiques peces més.

Dilluns. Després d'una setmana d'aldarulls i crema de contenidors als carrers de Barcelona, Àstrid Bierge va escriure aquest article, a mig camí de la crònica des de dins i el perfil sociològic, per descobrir què s'amaga darrere les motivacions de la nova onada de manifestants que han renunciat als mètodes clàssics de protesta de l'independentisme 'adult'. Una peça polèmica:

Només en retorna l'eco

foc
Foc a l'obaga de Barcelona.   | CatalunyaDiari Extra

 

Dimarts, Jordi Carrión repassava com, en poc temps, i mitjançant el discurs audiovisual, les grans corporacions tecnològiques s'han fet seva la llibertat d'internet per als seus interessos, no sempre legítims:

El relat d'internet es torna cada cop més obscur

Defooooooooooorest
Defooooooooooorest | janavirgin.com

 

Dimecres anàvem fins al Delta de l'Ebre per descobrir un ús més noble de les xarxes socials. El que en fa Dani Forcadell, arrosser i divulgador d'una de les cultures agrícoles més singulars del país. Ens ho explica Marc Casanovas:

El pagès que ensenya a estimar l'arròs per internet

Dani Forcadel
L'arrosser Dani Forcadell | Marc Casanovas

 

Es compleixen trenta anys del primer concert d’Umpah-Pah, banda gironina de culte que va protagonitzar una de les aventures musicals més singulars del nostre país. Els membres del grup fan memòria per a Extra d'una època difícilment repetible. Dijous, Antoni Vidal Ribera ens regalava aquest article extraordinari:

D'aquella ciutat només en queda Umpah-Pah

umpah-pah
 

 

I per acabar la setmana, Abel Cutillas iniciava una sèrie d'articles per Extra que hem batejat com a les 'Biblioteques parcials', on comentarà els llibres d'un seguit de persones rellevants de la societat, la política o la cultura catalanes. Divendres, observava i analitzava la biblioteca d'Andrés Ehrenhaus, intel·lectual argentí instal·lat, de fa molts anys, a Barcelona.

Andrés Ehrenhaus: la biblioteca atlàntica

Biblioteca d'Andrés Ehrenhaus
Biblioteca d'Andrés Ehrenhaus | Laura Fólica

Tornarem el cap de setmana que ve, si déu vol, amb cinc articles més. Bon descans i bona lectura.Comentaris

envia el comentari