Anglaterra, a través d'un dels seus diaris més prestigiosos, ha parlat alt i clar sobre la princesa Leonor. I el que ha dit sobre ella ha emocionat Europa i molts espanyols.
Sí, perquè ha revelat que ella té grans qualitats per convertir-se en una bona reina. I també per fer un gir actual a la institució monàrquica.

Anglaterra posa en valor la figura de la princesa Leonor com a hereva i futura reina
La princesa Leonor genera una gran expectació dins i fora del nostre país. Tant és així que a França s'ha seguit de prop el retrobament a Panamà amb la seva mare, la reina Letícia. I ara ha estat Anglaterra la que l'ha posat en el focus mediàtic.
Un dels diaris més importants d'aquest país, The Telegraph, ha publicat una anàlisi sobre les hereves de les cases reials europees. I en ell dedica paraules especialment destacades a la filla gran del rei Felip VI.
Aquest article ha generat un gran impacte entre els seguidors de la monarquia espanyola i ha emocionat bona part d'Europa. Sí, perquè no tots els dies un mitjà britànic amb tanta autoritat es refereix amb tanta claredat i admiració cap a una futura reina estrangera. I ho ha fet destacant precisament el que molts consideren els punts forts de Leonor: la seva preparació i la seva imatge neta.
L'article de The Telegraph subratlla que la princesa forma part d'una generació d'hereves europees, més properes a la ciutadania. De fet, el diari britànic la defineix, juntament amb altres princeses, com a “joves, glamouroses, ben educades i formades en l'exèrcit”. I que “estan modernitzant les grans monarquies d'Europa”.

La princesa Leonor, una figura moderna i propera amb gran suport internacional
Més enllà dels aspectes institucionals, el que realment ha tocat la fibra sensible de molts ciutadans europeus és el retrat humà que fa aquest mitjà de la princesa Leonor. La descriu com una figura “normal”, molt allunyada dels escàndols que han afectat altres cases reials, i fins i tot als de l'espanyola. I en això rau gran part del seu atractiu: la seva imatge pública està construïda sobre la senzillesa, la naturalitat i la discreció.
En aquest sentit, el diari ha indicat que ella és un dels membres més estimats i seguits de la família reial del nostre país. Una cosa que, tenint en compte que ha crescut amb una opinió pública dividida respecte a la monarquia, suposa un veritable èxit. La princesa ha aconseguit projectar una imatge de proximitat i responsabilitat que no passa desapercebuda, ni tan sols més enllà de les nostres fronteres.

A més, The Telegraph ha recordat una dada molt particular que la diferencia de la resta d'hereves europees. Ella és l'única princesa que, en teoria, podria perdre el seu lloc en la línia de successió. I és que Espanya encara no ha reformat la seva Constitució per establir la primogenitura absoluta.
Això significa que “si el rei Felip, tingués un fill legítim, es convertiria en el primer en la línia de successió. Tanmateix, això és bastant improbable. La princesa va fer el seu jurament d'hereva de lleialtat al rei i a la constitució, confirmant-la oficialment com a hereva al tron”.
Tanmateix, aquest matís no ha impedit que la princesa Leonor es consolidi com l'hereva legítima i com una figura cada vegada més rellevant per al futur de la monarquia. La seva educació en centres internacionals, el seu domini de diversos idiomes i el seu caràcter reservat, però ferm, fan d'ella un model de renovació que molts veuen com a necessari.
Per tot això, les paraules de The Telegraph no només reconeixen el present de la jove, sinó que també projecten el seu paper en el futur. Futur que, segons aquest mitjà anglès, podria estar marcat per una monarquia més propera, més moderna i amb major acceptació social, gràcies precisament a l'estil que ella encarna.