La vida a la reialesa britànica està plena d'esdeveniments que marquen tradició i proximitat amb el poble. La Pasqua és un d'aquests moments que, any rere any, reuneix els Windsor. La celebració no només representa fe, sinó també unió i presència pública.
Com cada abril, la capella de Sant Jordi es converteix en epicentre d'atenció. Les càmeres i els ulls del món es posen allà, esperant rostres coneguts. És una data d'expectatives, tant per a la família com per als seus seguidors.

Una Pasqua amb contrastos
El rei Carles III i la reina Camila presidien l'esdeveniment envoltats de rostres habituals com la princesa Anna i els ducs d'Edimburg, hi va haver presències que van sorprendre. En una escena inesperada, el príncep Andreu i Sarah Ferguson, apartats del focus mediàtic en els últims anys, van reaparèixer en un acte solemne que va tenir tant de tradició com de simbolisme.
Així com hi va haver presències inesperades, hi va haver absències que van ser molt notòries. Guillem i Kate no van participar d'aquesta tradicional activitat. L'absència de Guillem i de Kate ha estat interpretada per alguns com un signe preocupant, especialment després dels rumors de salut que envolten la princesa Kate.

Guillem i Kate: prioritzen la família
Des del Palau, asseguren que la decisió va ser consensuada amb antelació. Una font va assenyalar a The Mirror que el príncep Guillem va informar el rei que passarien el cap de setmana a Norfolk, juntament amb els seus fills. La raó, segons la font, va ser "gaudir de més temps en família abans del retorn escolar".
Un motiu que ressalta la prioritat que donen als seus fills i al seu entorn més proper. La parella, segons es va saber, va optar per passar els dies festius a la seva residència de Norfolk, acompanyats dels seus tres fills, allunyats del protocol. Un escenari íntim i familiar que contrasta amb l'exposició pública de la resta dels Windsor.

Sorpreses a la Capella Sant Jordi
El que va cridar poderosament l'atenció va ser la inesperada reaparició del príncep Andreu i Sarah Ferguson. Tots dos van estar presents a la missa de Pasqua, asseguts al costat dels reis. La parella de York feia temps que estava allunyada de les celebracions oficials.
La seva presència aquest any va deixar clar que el tauler de la família reial pot canviar en qualsevol moment. Va ser una aparició simbòlica que no va passar desapercebuda. Aquest tipus d'esdeveniments solen tenir lectures més enllà del cerimonial.
L'absència dels prínceps de Gal·les ha tingut diverses interpretacions. No és la primera vegada que decideixen no acudir a la Missa de Pasqua, el 2023, tampoc hi van ser. Això va ocórrer just setmanes després del diagnòstic de càncer de la princesa, aquella absència ja havia encès alarmes en el seu moment.
Avui, la situació és diferent, però els dubtes persisteixen, l'hermetisme de la parella, lluny de calmar els rumors, els intensifica. Cada decisió és observada, analitzada i comentada amb lupa. El temps dirà si aquesta elecció va ser només un parèntesi familiar o part d'una etapa més complexa.