Carles III i la seva esposa, Camila Parker, han sabut deixar una empremta pròpia a cada país que visiten. La seva presència imposa respecte, però també proximitat i calidesa en les seves trobades públiques. Tots dos han aconseguit projectar una imatge de continuïtat amb un segell molt personal.
Durant el seu pas per Itàlia, la parella reial va mostrar aquesta mateixa sintonia entre deure i proximitat. Carles III, amb el seu habitual to assossegat i, Camila, amb gestos que inspiren simpatia. Cada aparició va ser una oportunitat per enfortir llaços des de la sensibilitat.

Tancament d'una visita marcada per l'harmonia
Camila i Carles III van tancar la seva visita aquest dimecres a la ciutat de Ravenna. Allà van visitar la tomba del poeta Dante Alighieri, un símbol de la cultura europea. Després, van partir cap a l'aeroport Ridolfi de Forlì per tornar a casa.
El seu viatge va començar el passat dilluns 7 d'abril, amb una agenda intensa a Roma. Carles III va ser rebut per la primera ministra Giorgia Meloni en una trobada privada i cordial. El rei també va oferir un discurs a la Cambra de Diputats italiana, les seves paraules van ser rebudes amb aplaudiments i aprovació.

El rei Carles III i Camila Parker, van desenvolupar una agenda enfocada en la cultura i el patrimoni. Van participar en visites institucionals amb calidesa i naturalitat. La seva connexió amb els amfitrions italians va ser evident.
El Coliseu va ser un altre dels punts destacats de la visita. Carles i Camila el van recórrer amb tranquil·litat, acompanyats de guies i càmeres. Les imatges van reflectir un ambient relaxat i ple de complicitat.
Carles III i Camila van complir una agenda carregada d'activitats, tant protocol·làries, com culturals. Dins d'elles, també hi va haver una reunió amb el Papa Francesc.

Un comiat sense paraules, però ple de significat
La sortida des de Forlì va ser breu, sense declaracions, però no menys significativa. No hi va haver protocol ostentós, només una cerimònia discreta i elegant. Va ser el tipus de gest que diu molt sense necessitat de paraules.
El pas dels monarques per Itàlia va deixar un missatge clar. La seva presència no busca només protocol, sinó transmetre una voluntat de proximitat entre nacions. La diplomàcia del gest també deixa empremta.
Carles III va reforçar la seva imatge d'estadista modern, compromès i serè. Camila va aportar equilibri amb la seva sensibilitat i tracte amable. La combinació va resultar autèntica i molt ben rebuda.