Londres ha estat escenari aquest passat dilluns d'una celebració solemne i carregada de simbolisme. La família reial britànica ha participat en els actes pel 80è aniversari del Dia de la Victòria a Europa, i ho ha fet mostrant una imatge sòlida i perfectament orquestrada. El rei Carles III, la reina Camila, els prínceps de Gal·les i els seus tres fills, a més d'altres membres destacats, han compartit tribuna davant del Palau de Buckingham.
Unitat de ferro a Buckingham amb absències significatives
Milers de ciutadans s'han congregat als carrers, decorats per a l'ocasió. Davant del monument a la Reina Victòria, la família reial ha seguit atentament una cerimònia militar que ha conclòs amb un espectacle aeri des del balcó del palau. Una posada en escena mesurada, on el missatge era clar: unitat davant l'adversitat.

Aquesta imatge de cohesió contrasta amb les turbulències que arriben des de Califòrnia. A només tres dies de l'acte commemoratiu, el príncep Harry va reaparèixer amb declaracions que han tornat a obrir ferides familiars.
Reapareix el príncep Harry i puja la tensió
En una entrevista recent, el príncep Harry va assegurar que desitja reconciliar-se amb la seva família, encara que el to emprat ha resultat més incendiari que conciliador. “La vida és preciosa; no sé quant de temps li queda al meu pare; no em parla pel tema de la seguretat”, va declarar. Paraules que no han ajudat a calmar la situació, especialment després de qualificar el seu revés judicial com "un bon muntatge a l'antiga usança".
Les tensions no acaben aquí: tant el rei Carles III com el príncep Guillem continuen desconfiant del duc. Temen que qualsevol intent de diàleg acabi filtrat i convertit en material per a entrevistes, llibres o documentals. Aquest clima de desconfiança ha impedit qualsevol intent d'acostament.
Meghan Markle llança un missatge sense paraules
Poques hores després de les declaracions de Harry, Meghan Markle va compartir una imatge a Instagram: una foto en què es veu el seu marit caminant amb els seus fills. Sense comentaris ni peu de foto, la instantània va ser interpretada per molts com una mostra de suport incondicional. Un gest de "nosaltres contra la resta".
La publicació ha generat reaccions variades: per a alguns és una estratègia visual per reforçar la narrativa familiar. Per a altres, un intent de desviar el focus mediàtic cap a ells. Però a Londres no han mossegat l'ham.
Des de Buckingham han seguit endavant amb la seva agenda. Els actes pel Dia de la Victòria han servit per mostrar una imatge de fortalesa institucional. També han reforçat el paper de la monarquia com a símbol de continuïtat, sobretot amb la participació dels joves hereus George, Charlotte i Louis.

El missatge queda clar
El Regne Unit ha volgut anticipar-se aquest any a la celebració del 8 de maig amb una sèrie d'actes solemnes. En ells, la família reial ha buscat recordar tant el sacrifici del passat com el seu compromís amb el futur.
El contrast entre el discurs de Harry i Meghan, i la sobrietat dels Windsor no podria ser més evident. Mentre uns llancen senyals des de la distància, altres prefereixen mantenir-se ferms en el seu paper institucional. Sembla que la distància entre el fill menor de Lady Di amb Carles III i la resta de la família reial continua creixent.