Hi ha noms que el públic català associa de seguida amb la televisió de qualitat. Eduard Farelo n’és un. Amb dècades de carrera a l’esquena i una cara habitual en sèries d’èxit com a Com si fos ahir, la seva presència a la pantalla és sinònim de serietat i compromís.
Tanmateix, aquesta vegada, el cognom Farelo ha ocupat titulars per un motiu molt diferent de la ficció televisiva. I és que una decisió ferma i personal presa per la seva filla ha generat un notable impacte públic.

Comunicat urgent de la filla d’Eduard Farelo
La seva filla, la cantant Irma Farelo, ha anunciat públicament que cancel·la la seva actuació en el FIB, prevista per a aquest cap de setmana. Una decisió que ha generat reaccions immediates.
La decisió ha causat un gran rebombori a les xarxes socials. Tanmateix, no respon a qüestions logístiques ni artístiques, sinó a un posicionament polític ferm i sense matisos.
A través d’una història d’Instagram, Mushkaa ha explicat que no participarà en el festival de música. El motiu és la vinculació del festival amb el fons d’inversió KKR. Ella relaciona aquest fons amb interessos econòmics lligats al conflicte a Palestina.

"Després d’un temps donant-hi voltes he decidit no fer el concert (…) per la vinculació amb el fons d’inversió KKR", comença el comunicat. L’artista explica que ja es va enfrontar a una situació similar fa tot just un mes, quan va actuar al Sónar Festival.
En aquell moment, va creure que es podia exercir activisme des de dins del sistema. "Pensava que el boicot no era l’única manera de fer activisme i que potser des de dins podríem canviar certes coses". No obstant això, reconeix que aquella decisió va ser un error.
"Avui sento que vaig cometre un error i la meva opinió és que el boicot és l’única eina de canvi real contra el genocidi", assenyala. El que és indubtable és que Mushkaa ha utilitzat la seva plataforma per emetre un missatge contundent, assumint-ne les conseqüències.

La filla d’Eduard Farelo ho té clar
La postura de Mushkaa també posa el focus en la família Farelo, coneguda per la seva trajectòria en la cultura catalana. Eduard Farelo, amb una sòlida carrera a la televisió, veu com la seva filla fa servir la música per expressar conviccions profundes i polèmiques.
Aquesta decisió reflecteix un llegat familiar de compromís i valentia artística, encara que en un terreny diferent. Sens dubte, tant el pare com la filla mostren que, més enllà de l’art, hi ha valors que marquen el camí de les seves trajectòries públiques.