El passat sempre torna, sobretot quan hi ha històries ocultes que mereixen ser explicades. Així ha passat amb un gran secret que ha estat destapat de dos rostres molt coneguts, però que pocs relacionaven: la infanta Cristina i Sandra Barneda. Encara que ningú pot creure-ho, ambdues van coincidir en un acte públic, i el que va començar com un simple intent d'obtenir una declaració va acabar convertint-se en un moment tens i fins i tot incòmode.
Molts se sorprenen en conèixer aquesta anècdota que té com a protagonistes a membres de la reialesa i una jove reportera amb gana de titulars. Què va ser exactament el que va passar entre Sandra Barneda i la germana del rei Felip VI? Per què s'ha convertit en una història que ningú pot creure?

Destapen la topada de la infanta Cristina i Sandra Barneda en el torneig de Comte de Godó
La història va sortir a la llum gràcies al pòdcast Participantes para un delirio, on Sandra Barneda va compartir aquesta anècdota que encara provoca sorpresa. Durant la final del torneig Comte de Godó, Barneda va observar com la resta de periodistes apagaven els seus micròfons en veure arribar la infanta Cristina i Iñaki Urdangarin.
No obstant això, ella va decidir actuar de manera diferent. "Quan la infanta Cristina i Iñaki Urdangarin apareixen, veig que tothom desconnecta el micròfon de la càmera. Jo vaig decidir que el deixaria", va explicar.
L'atreviment de Sandra Barneda no es va limitar a mantenir el seu micròfon encès. La periodista va explicar que, en els seus inicis professionals, havia après que "si algú et mira als ulls, pots intentar fer-li alguna pregunta".

Seguint aquest principi, quan la infanta Cristina la va mirar, Barneda no va dubtar a dirigir-se a ella directament pel seu nom. "La infanta em va mirar i li vaig dir 'Cristina', ni infanta ni res", va confessar. Aquest gest, que podria semblar insignificant, suposa una clara ruptura del protocol que habitualment se segueix amb els membres de la família reial.
El resultat va ser immediat. Tant els escortes com Iñaki Urdangarin es van col·locar al seu voltant, marcant clarament una barrera. "Es va parar i tots els guardaespatlles es van posar al seu costat immediatament", va contar Sandra

Enmig del silenci generalitzat, només el seu micròfon seguia actiu, i Barneda va aprofitar l'oportunitat. "Com que l'únic que estava encès era el meu, li vaig llançar prop d'una dotzena de preguntes", va explicar.
"Li vaig tirar com dotze qüestions i quan no se'm va ocórrer res, vaig preguntar a Iñaki", va relatar. No obstant això, el gest d'aquest últim va ser clar. "Em va mirar com dient que ja n'hi ha prou", va escenificar la presentadora.
Les lliçons que Sandra Barneda va extreure del seu enfrontament amb la infanta Cristina
L'experiència viscuda per Sandra Barneda en aquell acte no es va quedar com un simple record de joventut. Anys després, ha reflexionat sobre el valor d'actuar seguint la intuïció: "Això és una mostra de dir que, per molt que et diguin, tu segueix el teu batec. Qualsevol persona té aquesta màgia, aquest poder de poder aconseguir el que vulguis".
Aquesta forma d'afrontar la vida i el treball ha estat clau en la seva trajectòria. El que altres veien com un excés d'atreviment, ella ho va convertir en motor per créixer: "No és una carretera recta, t'has de saber desviar, però és un aprenentatge. Gaudeixo en cada etapa", ha afegit.

No és estrany llavors que aquesta anècdota hagi captat tanta atenció. Ens parla no només de la personalitat de Barneda, sinó també d'una època, d'un estil de fer televisió i del preu que de vegades cal pagar per destacar. En una indústria en la qual moltes vegades es premia el conformisme, ella va triar el risc, i va guanyar.
En definitiva, la història entre Sandra Barneda i la infanta Cristina demostra que fins i tot els moments incòmodes poden convertir-se en punts d'inflexió clau. La valentia de la presentadora i la seva forma d'actuar sense por a les conseqüències revelen una personalitat que ha sabut fer-se un lloc en un mitjà tan exigent. Serà aquest tipus de caràcter el que defineix els veritables comunicadors del futur?