José Luis Gil va ser un dels protagonistes indiscutibles de la sèrie Aquí no hay quien viva. Ficció que va concloure el 2006 i que ara ha tornat a posar-se d'actualitat. Tot perquè s'ha recordat una escena de l'esmentat actor en què parlava precisament de l'any en què entrarem, el 2025.
En concret, en aquesta, que està circulant a les xarxes, Juan Cuesta castigava el seu fill. I ho feia fins a l'any al qual aquesta nit donarem la benvinguda. D'aquí que ningú podrà oblidar aquest momentàs.
L'escena de José Luis Gil a Aquí no hay quien viva que torna a ser recordada
Aquí no hay quien viva es va emetre amb gran èxit a Antena 3 entre 2003 i 2006. En ella, José Luis Gil, que continua recuperant-se d'un ictus, donava vida a un dels protagonistes, Juan Cuesta. I ara el seu paper en aquesta comèdia està d'actualitat.
A X —abans Twitter—, és on s'ha recuperat una escena que ara pren especial significat. Sí, perquè feia referència a una cosa que havia d'ocórrer el 2025, que és l'any en què entrarem. S'indicava que seria llavors quan l'esmentat personatge aixecaria el càstig al seu fill, José Miguel.
Aquest moment mostra el personatge de Gil al costat de la seva esposa, ‘La hierbas’, i el seu fill, José Miguel, que apareix vestit amb el vestit de primera comunió. Precisament, a aquest li fa una reprimenda dient: “Ja et pots comprar unes bones ulleres de sol. Perquè, quan tornis a sortir al carrer, allà pel 2025, et farà bastant mal la llum”.
Aquesta frase, que en el seu moment va ser una exageració humorística, ha ressonat amb força en arribar l'any 2025. Ho ha fet generant nostàlgia i somriures entre els seguidors de l'emblemàtica sèrie. Aquest fenomen demostra com certes ficcions i moments televisius transcendeixen el temps, mantenint-se vius en la memòria col·lectiva.
Aquí no hay quien viva, una sèrie atemporal
La capacitat d'Aquí no hay quien viva per mantenir-se rellevant malgrat el pas del temps és notable. Situacions quotidianes, personatges entranyables i un humor intel·ligent han permès que continuï sent gaudida per noves generacions. A més, la seva disponibilitat en plataformes de streaming ha facilitat el seu accés, permetent que moments com el càstig de Juan Cuesta a Josemi siguin redescoberts.
Els germans Alberto i Laura Caballero, creadors de la sèrie, han demostrat una habilitat única per crear situacions i diàlegs que perduren en la memòria. El seu treball no només ha entretingut milions de persones, sinó que ha deixat una empremta en la cultura popular espanyola. La recent viralització de l'escena de Juan Cuesta és un testimoni del seu impacte i de com l'art pot transcendir el temps, connectant amb el públic de maneres inesperades.