Primer pla del rei Carles III amb cabells canosos i fons de palau, al costat d’un cercle vermell que emmarca Camila Parker amb corona i vestit blanc

Ha arribat el dia: Carles III revoluciona Buckingham Palace i Camila ho celebra

El gest de Carles III que ningú va veure venir i que podria canviar per sempre la història de Buckingham Palace

Les monarquies europees, tot i estar ancorades en segles de tradició, també evolucionen al ritme de l'actualitat. Alguns gestos canvien les perspectives i trenquen amb estructures passades. En aquesta dinàmica s'inscriuen els nous passos de figures com Carles III i Camila.

La imatge de la reialesa ja no se sosté només en luxes i protocols. Avui, els reis també es pronuncien i prenen postura en temes que mouen el món. Quan això passa, l'impacte del poble i els seguidors no triga a fer-se notar.

Parella vestida de manera elegant en un carruatge durant un esdeveniment oficial; ell porta uniforme militar i ella un barret blanc.
Carles III ha sorprès el món sencer amb el missatge compartit a les xarxes del Palau | Instagram, @theroyalfamily

Una melodia que va fer història a Buckingham

El Regne Unit va viure aquest cap de setmana un fet que molts consideren històric. Carles III va decidir enviar, des dels canals oficials de la Casa Reial, un missatge breu però poderós: “Feliç Orgull!”. L'acompanyaren dos símbols que parlaven per si sols: un arc de Sant Martí i una bola de discoteca.

Juntament amb aquesta publicació, un vídeo encara més contundent va aparèixer a les xarxes. Davant el Palau de Buckingham, els guàrdies del regiment Coldstream van interpretar una versió instrumental de “Pink Pony Club”. La cançó, convertida en himne queer, celebra el desig de viure lliurement, lluny d'entorns conservadors.

El gest va ser rebut amb entusiasme al Regne Unit, especialment per figures del col·lectiu LGTBIQ+. El dissenyador Daniel Lismore va ser un dels qui va celebrar l'acció com un senyal de veritable suport. “Ha estat un moment històric”, van assenyalar des de plataformes que segueixen l'avenç dels drets del col·lectiu.

Carles III i la reina Camila, elegantment vestida, viatjant en un carruatge durant un esdeveniment a l’aire lliure.
Amb aquest gest, Carles III, acompanyat de Camila, canvia l'estructura que tothom veia a la Corona | Instagram, @theroyalfamily

Els ecos d'una monarquia en transformació

Fins ara, cap membre de la reialesa britànica havia expressat un suport tan explícit. Ni tan sols durant els 70 anys d'Isabel II es va viure res similar en públic. Des de 2023, amb Carles al tron, tampoc s'havia produït un senyal així.

El gest se suma al que altres membres de la família havien manifestat abans. El 2022, el príncep Guillem va donar suport a una campanya per la salut mental de persones LGTBIQ+. El 2016, va parlar contra l'assetjament escolar i va dir que acceptaria amb naturalitat un fill del col·lectiu.

Dona de cabell fosc amb una brusa de ratlles vermelles, blanques i negres, mirant al front amb les mans entrellaçades
Maud Angélica, filla de Marta Lluïsa de Noruega que ha declarat ser bisexual | Instagram, princessmarthalouise

L'obertura no és exclusiva del Regne Unit. A Noruega, Maud Angelica Behn, filla de la princesa Marta Luisa, es va declarar bisexual i va participar a l'Orgull. La seva mare va escriure: “L'amor mai s'equivoca, ets estimada, i mai has de demanar perdó per qui ets”.

Amb aquest pas, la corona britànica s'uneix a una corrent de monarquies més connectades amb el seu temps. I com poques vegades abans, ho ha fet amb claredat i emoció.