S'ha acabat, Jesús Ortiz ha trencat el seu silenci i ha reaparegut públicament amb un missatge important. El pare de la reina Letícia ha compartit la seva visió sobre un dels temes més candents de l'actualitat: Eurovisió. L'edició de 2025 del certamen ha estat una de les més polèmiques i comentades dels últims anys, i la seva intervenció no passarà desapercebuda.
En un moment de rebombori social i polític per la gairebé victòria d'Israel i el pobre resultat de Melody com a representant d'Espanya, Jesús Ortiz ha decidit expressar la seva opinió. A les seves xarxes socials, ha sorprès amb una anàlisi lúcida, irònica i profundament reflexiva. Què ha motivat aquesta inesperada intervenció del pare de la reina?

Eurovisió 2025, al centre del debat nacional
La participació d'Espanya a Eurovisió 2025 no ha deixat ningú indiferent. La representació a càrrec de Melody va ser rebuda amb grans expectatives que van acabar en decepció. La seva actuació no va aconseguir escalar en la classificació i va quedar relegada a una posició considerada humiliant per molts seguidors del festival.
El problema no va ser només la posició final, sinó el clima general del certamen. La polèmica es va disparar després del gairebé triomf d'Israel, la presència del qual al concurs va ser molt qüestionada. Les protestes a les xarxes socials i les discussions entre polítics, artistes i ciutadans no van trigar a esclatar.

Espanya, de fet, va ser dels primers països a suggerir que calia replantejar-se la participació futura al festival. En aquest ambient de crispació i incertesa, que va traspassar el purament musical, ha irromput Jesús Ortiz, pare de la reina Letícia, amb una intervenció que ha cridat poderosament l'atenció.
Jesús Ortiz, pare de la reina Letícia, reapareix amb un missatge important sobre Eurovisió
Jesús Ortiz responia a un usuari a X que es declarava perplex davant un festival en què "ni els músics ni la música semblen els protagonistes". Al que Ortiz contestava amb aguda ironia: "Deu ser l'equivalent musical al menjar ultraprocessat a la taula".
L'intercanvi va continuar amb una anàlisi més profunda sobre aquells artistes que efectivament van aconseguir consolidar carreres musicals exitoses després de la seva participació a Eurovisió. Un usuari va esmentar ABBA, el triomf del qual el 1974 va catapultar el grup suec cap a l'estrellat internacional. Per la seva banda, Jesús Ortiz va esmentar Céline Dion, que va representar Suïssa el 1988 abans de convertir-se en una de les veus més reconegudes.
"Jo contestava a allò de guanyar molts diners després de participar al festival. En aquesta segona línia podem incloure també Gigliola Cinquetti, Sandie Shaw… No sé de més", va afegir després a un altre comentari.
Després d'això, Jesús Ortiz va admetre la seva desconnexió del festival a partir de la dècada dels noranta, període que molts consideren com el punt d'inflexió cap a la comercialització de l'esdeveniment. "És clar que, a partir dels 90, vaig desconnectar d'Eurovisió, així que la meva opinió no val ni un televot", bromejava.
Amb aquest missatge, Jesús Ortiz ha llançat un missatge contundent que reflecteix el sentir de molts: Eurovisió ja no emociona com abans. La intervenció del pare de la reina Letícia, carregada d'anàlisi, ironia i perspectiva, ha posat paraules al desencant col·lectiu. Serà aquest l'inici d'una ruptura definitiva entre Espanya i el festival europeu?