La vida dels integrants de la família reial britànica sempre atrau l'atenció, sigui pels gestos públics, les seves decisions familiars o pels seus compromisos oficials. Tanmateix, darrere de la majestuositat i el protocol, tenen una faceta més personal i humana que es transforma en notícia. En el cas de Kate Middleton i el príncep Guillem, no és la primera vegada que les seves decisions generen sorpresa en l'àmbit públic.
Malgrat la imatge perfectament controlada que es projecta, la família reial s'enfronta constantment a judicis i opinions. Les decisions sobre les seves vides personals, els seus valors i les causes que donen suport no passen desapercebudes. Aquesta vegada, les crítiques han arribat per un gest aparentment innocent, que ha generat tant suport com controvèrsia.

La controvèrsia amb PETA: criar o adoptar?
Recentment, els ducs de Gal·les van compartir una imatge en què celebraven l'aniversari de Guillem, envoltats del seu cocker spaniel Orla i els seus cadells. Una foto familiar i tendra, però que ràpidament va ser utilitzada per qüestionar les seves accions en relació amb els animals. En un context de refugis plens de gossos sense llar, l'organització PETA no va trigar a intervenir.
PETA, la coneguda organització de drets dels animals, va ser taxativa en la seva crítica cap als prínceps de Gal·les. Segons Elisa Allen, vicepresidenta de l'organització, criar una ventrada en lloc d'adoptar en temps de crisi és “sorprenentment fora de lloc”. L'acusació sorgeix perquè, segons Allen, els refugis són plens de cadells esperant una oportunitat en una llar amorosa.

L'organització considera que Guillem i Kate haurien de seguir l'exemple de Carles III i Camila, que van adoptar un gos d'un refugi. Les paraules d'Allen han generat un debat públic, molts consideren que, tot i que l'adopció és una opció lloable, criar l'Orla no hauria de ser vist com un error. En la mateixa línia, Lady Colin Campbell, una comentarista reial, va defensar l'elecció dels prínceps, argumentant que PETA està actuant de manera excessiva en criticar una decisió personal.
El suport de la família reial als animals rescatats
Al llarg dels anys, la família reial ha estat una ferma defensora de l'adopció d'animals rescatats. Carles III i Camila, per exemple, han adoptat gossos de Battersea, un refugi de renom a Londres. Mostrant així el seu suport als animals necessitats.
La difunta reina Elisabet II també era coneguda pel seu amor pels gossos, especialment pels seus estimats Corgis. En aquest context, la crítica als ducs de Gal·les sembla crear un contrast. D'una banda, se'ls assenyala per criar el seu gos, mentre que altres membres de la família reial opten per l'adopció.

El príncep Guillem i Kate Middleton han rebut tant suport com crítiques per la seva decisió, evidenciant com un simple gest familiar pot desfermar la polèmica. Tanmateix, el Palau de Kensington ha optat per no fer comentaris sobre aquest assumpte, deixant que el debat segueixi el seu curs.