La Casa Reial britànica continua sent una font constant de titulars i debats arreu del món. Les decisions que es prenen a Kensington i a Buckingham Palace són observades amb atenció per mitjans i ciutadans. I, davant aquest escenari, el príncep Guillem i Kate Middleton es converteixen en protagonistes d'expectatives i anàlisis que modelen la imatge reial.
Les tensions internes de la família reial transcendeixen el privat per convertir-se en un assumpte públic de gran impacte. L'opinió de la societat influeix en com es gestionen conflictes i reconciliacions. És en aquest context on recents declaracions han provocat una nova onada de polèmiques a la Corona britànica.

Unes declaracions que han avivat la polèmica
El príncep Harry ha protagonitzat recentment una altra controvèrsia que ha sacsejat la Família Reial britànica. Després de perdre una demanda legal amb la qual buscava protegir la seva seguretat durant les seves visites al Regne Unit, el duc de Sussex va concedir una entrevista a la BBC. I, en aquest context, va fer unes declaracions que no han passat desapercebudes.
En les seves paraules, Harry va reconèixer que hi ha hagut “molts desacords entre alguns membres de la meva família i jo”, però va assegurar que “ara els he perdonat”. Així mateix, va expressar el seu desig de “reconciliar-me amb la meva família, no té sentit seguir barallant, la vida és preciosa”.
No obstant això, va afegir un motiu que ha generat especial atenció: “No sé quant de temps li queda al meu pare”, referint-se al rei Carles III. Una figura amb la qual manté distància, justificada per “qüestions de seguretat”.

Més pressió per al príncep Guillem i Kate Middleton
Lluny d'apaivagar les tensions, aquestes declaracions han provocat una onada de crítiques. Experts i ciutadans opinen que Harry ha vulnerat la privacitat que envolta la Corona, un assumpte especialment sensible per a la institució.
Per la seva banda, AN Wilson va declarar al Daily Mail que “s'hauria de desposseir Harry i Meghan dels seus títols reials”. Argumentant que “el públic està fart de la seva patètica postura, per aquesta única i imperdonable raó”. Per a Wilson, els actes de la parella han causat “un dany irreparable” a la imatge de la monarquia.

Aquesta postura no és aïllada, ja que algunes enquestes recents, com la publicada per The Mirror, reflecteixen un suport majoritari a la retirada dels títols reials a Harry i Meghan. Encara que alguns dubten que el príncep Guillem, hereu al tron, tingui l'autoritat per prendre una decisió així, molts opinen que “Guillem no té elecció i ha d'actuar en conseqüència”. De fet, hi ha qui fins i tot suggereix que el príncep podria “ser prou venjatiu per fer-ho, una cosa que sens dubte horroritzaria la memòria de la princesa Diana”.
Un usuari va argumentar: “L'objectiu principal hauria de ser treure Harry i qualsevol fill que tingui de la línia de successió”. I va afegir que Harry ha demostrat ser “indigne i inapropiat per ocupar un lloc públic en la monarquia”. Aquesta creixent pressió col·loca Guillem i Kate en una situació crítica.
L'entrevista de Harry, lluny d'unir la família, ha intensificat la controvèrsia. Kensington Palace s'enfronta a un moment decisiu. La postura de Guillem i Kate podria marcar un abans i un després en la història recent de la Corona.