La reina Camila i Carles III somriu mentre està dempeus davant d'un fons de quadres emmarcats, amb un cercle que mostra una imatge borrosa d'ells mateixos en una galeria d'art.

La nova foto de Carles III i Camila de la qual tothom parla: el seu veritable estat

El que revelen els detalls dels nous retrats oficials dels monarques britànics genera un enorme enrenou

Dos anys després d'una de les cerimònies més importants per a la corona britànica, els reis Carles III i Camila han volgut marcar aquesta data amb una iniciativa molt especial. Aquest 6 de maig, es compleixen exactament dos anys des que el rei va ser coronat a l'Abadia de Westminster. Un esdeveniment històric carregat de protocol i significat, que no es vivia des de la coronació d'Isabel II, el 1953.

Un aniversari molt simbòlic per a la monarquia britànica

La cerimònia va ser seguida per milions de persones arreu del món i hi va assistir la família reial, entre ells el príncep Harry, qui va estar present sense Meghan Markle. També hi van acudir líders d'Estat com Emmanuel Macron i Jill Biden, i representants de cases reials europees com els Reis d'Espanya. Per commemorar aquest aniversari, s'han presentat els nous retrats oficials de Carles III i Camila: dues obres que amaguen un detall poc habitual.

Dues persones grans elegantment vestides, una d'elles amb un vestit blau i corbata a joc, saluden mentre caminen a l'aire lliure, l'altra persona porta un vestit blau clar amb un barret adornat amb una flor.
Els monarques britànics prenen una decisió peculiar | Europa Press

Dos retrats, dos estils, dos artistes

Ambdós retrats han estat revelats al Saló Central de la Galeria Nacional del Regne Unit, on romandran fins al 5 de juny. Després, cadascun serà traslladat al seu lloc definitiu. El del rei s'ubicarà a la Sala del Tron del Palau de Buckingham.

A partir del 10 de juliol, es podrà veure només durant les visites d'estiu, que s'estendran fins a finals de setembre. El que més ha cridat l'atenció és que no han optat pel mateix artista per a ambdós retrats, cosa que sol ser la norma en aquest tipus d'encàrrecs oficials. Cadascun va triar el pintor que millor representa el seu estil i identitat.

Carles III es va inclinar per Peter Kuhfeld, un artista britànic conegut per la seva tècnica clàssica i detallada. Ja havia retratat el monarca en el passat, quan encara era príncep de Gal·les. Kuhfeld és reconegut pel seu domini del realisme i la seva fidelitat a la tradició pictòrica britànica.

Carles III i la reina Camila posen davant de dos retrats emmarcats que representen un home i una dona vestits amb indumentària formal i elegant.
Els retrats oficials de Carles III i Camila generen enrenou | Europa Press

Camila es desmarca amb una elecció més atrevida

La reina Camila, per la seva banda, va prendre una decisió diferent: el seu retrat ha estat obra de Paul Benney, un conegut artista britànic que treballa amb un enfocament molt més expressiu. El seu estil es caracteritza per abordar temes místics i emocionals, i la seva reputació en el món del retrat està més que consolidada. Ha estat finalista del prestigiós BP Portrait Award en vuit ocasions, i ha guanyat el premi del públic en dues d'elles.

Aquesta diferència d'estils ha estat vista com una forma subtil de mostrar la individualitat de tots dos monarques. Mentre Carles es manté fidel a l'estètica tradicional, Camila aposta per una visió més contemporània i personal.

Aquests nous retrats no només commemoren un moment històric. També revelen com cadascun vol ser representat davant el públic i en la història del Regne Unit. Dues pintures, dos enfocaments, una mateixa corona.