Després d'un any centrada en la seva salut, Kate Middleton ha tornat a la vida pública amb compromisos oficials. Tanmateix, el seu retorn no ha passat desapercebut, especialment per la seva influència en les dinàmiques de criança dins de la família reial.
En els últims mesos, la premsa ha bolcat l'atenció en els mètodes educatius que la princesa de Gal·les i el príncep Guillem han implementat als fills: George, Charlotte i Louis. I alguns d'ells no han deixat indiferent a ningú, ni tampoc al mateix príncep Harry.

Les inusuals regles de Guillem i Kate per als seus fills
L'enfocament de Kate Middleton i Guillem en la criança dels fills sembla ser més rígid del que es podria esperar per a una família reial. Al llarg del temps, s'ha desvelat que la Princesa de Gal·les i el príncep Guillem s'han assegurat que els seus fills visquin una infància el més "normal" possible.
Però això contrasta amb la sèrie de regles dins de casa seva que han sortit a la llum ara. I és que moltes d'elles són inusuals i han cridat l'atenció de molts.
Una de les regles més sorprenents que ha transcendit recentment és la prohibició d'utilitzar la paraula "nen" dins de la seva llar. Segons Louise Heren, autora d'un estudi en el qual es van abordar aspectes del seu entorn familiar, la mainadera, María Borrallo, ha instaurat aquesta regla de manera taxativa.

Els tres fills dels prínceps de Gal·les mai no han de ser anomenats "nens", sinó pels seus noms de pila. Aquesta regla, segons Heren, està pensada per tractar els petits royals amb el màxim respecte com a individus.
La mainadera, la responsable del protocol
La figura de María Borrallo, la mainadera espanyola que acompanya la família reial, és clau en l'aplicació d'aquestes normes. Segons Heren, María s'assegura que els nens no només respectin el vocabulari prohibit. També altres aspectes del protocol familiar.
La mainadera ha estat amb els prínceps de Gal·les en nombrosos viatges. Així que és ella qui s'encarrega de supervisar que les regles de la família es compleixin al peu de la lletra.

L'autora també revela que George, Charlotte i Louis no poden utilitzar la paraula "saló" per referir-se a l'estança familiar. En el seu lloc, han de dir-li "sala d'estar". Aquesta és només una de les paraules que tenen vetades, amb la finalitat de mantenir una certa distància entre ells i els costums comuns de la classe mitjana.
Paraules comunes, però no per als royals
A la llista de termes prohibits a casa dels prínceps de Gal·les, s'hi sumen altres exemples força sorprenents. La paraula "te", tan típica en els costums britànics, no és acceptada en el vocabulari dels nens reials. En el seu lloc, han d'utilitzar la paraula "sopar".
De la mateixa manera, "sofà" és una paraula que no es pronuncia a casa seva, ja que, segons el protocol, és un terme associat a classes socials més baixes. Els petits han de referir-se a aquest moble essencial com "divan".

Encara més curiosa és la prohibició d'usar paraules com "retret" o "inodor". En el seu lloc, els petits royals han de parlar del "lavabo". Aquesta és només una petita mostra de com el llenguatge i el comportament són acuradament modelats dins de la llar de la família reial.
A més d'aquestes regles de vocabulari, altres prohibicions de menor impacte també formen part del dia a dia dels prínceps. Per exemple, se sap que George, Charlotte i Louis no poden fer servir paraules com "elegant", "perfum" o fins i tot "mamà" i "papà" en certs contextos.
Encara que a molts els pugui semblar una exageració, aquestes regles són part d'un estil de criança que busca reforçar el respecte, la disciplina. I, sobretot, la idea que els nens de la reialesa són més que simples "nens", sinó individus amb personalitat pròpia.