Richard Gere i Alejandra Silva assisteixen a un sopar en el seu honor amb motiu del premi ‘ELLE Eco Award 2024’, el 27 de novembre de 2024, a Madrid.

Richard Gere se'n va d'Espanya: la seva dona, Alejandra Silva, no pot negar el que ha passat

Richard Gere deixa Espanya sense la seva esposa i s'uneix al Dalai Lama en un moment clau

L'actor Richard Gere, resident a Espanya amb la seva esposa Alejandra Silva, va viatjar aquest dilluns a Dharamshala, Índia. Allà es va unir al Dalai Lama per commemorar el seu norantè aniversari, en plena setmana clau per a la successió del líder espiritual.

La visita de l'actor no és casual, ja que és conegut com un dels principals defensors de la causa tibetana a Hollywood. Durant aquests dies, el Dalai Lama podria anunciar detalls sobre la seva successió i manifestar el seu rebuig a la influència de Pequín.

Home de cabells canosos i expressió serena en un esdeveniment formal
L'actor nord-americà és una peça clau al temple de McLeod Ganj | Europa Press

Cerimònia al temple principal de McLeod Ganj

Gere va participar en la cerimònia inaugural al temple principal de McLeod Ganj, al nord de l'Índia. Va oferir al Dalai Lama una khata, un mocador blanc cerimonial utilitzat com a salutació en el budisme tibetà.

El líder espiritual va beneir l'actor, que li va besar les mans en senyal de respecte. Aquesta visita subratlla la llarga lluita de l'actor pels drets del Tibet i la seva denúncia contra la ingerència xinesa.

Richard Gere amb camisa clara està assegut i parlant en un ambient interior amb cortines al fons. Captura de 'El Objetivo'.
Richard Gere nomenat persona no grata | Atresmedia

Una lluita de més de tres dècades contra l'opressió xinesa

Gere fa més de trenta anys que defensa la llibertat del poble tibetà. Per això, la Xina el va vetar durant anys. De fet, el 1993 va ser declarat persona non grata després que l'actor critiqués la situació dels drets humans als Oscar.

L'any 2012, Richard Gere va declarar que la cultura tibetana i el budisme mai no desapareixeran tot i la pressió xinesa. El Dalai Lama viu a l'exili des del 1959, on lidera un govern a l'Índia.

Pequín, però, busca controlar el relleu a través del nomenament d'un successor propi. Per això, el 1995 va segrestar el Panchen Lama, una figura clau en el procés.