La figura de Carles III sempre ha estat envoltada de moments històrics que, més enllà dels seus compromisos reals, transcendeixen cap a l'àmbit internacional. La seva relació amb el Papa Francesc ha estat propera, sobretot en temes de transcendència global com el canvi climàtic. El que ha donat lloc a gestos de respecte mutu entre ambdós líders.
La reialesa britànica ha seguit rigorosament certes tradicions, fins i tot en moments tan solemnes com el comiat de figures internacionals. La decisió de Carles III de no assistir al funeral del Papa Francesc, malgrat el seu vincle amb ell, ha causat sorpresa. És una circumstància que genera preocupació en la monarquia britànica.

Carles III i la seva postura davant el Papa Francesc
Carles III no assistirà al funeral del Papa Francesc el pròxim dissabte, una decisió que ha donat molt de què parlar. A causa de l'admiració que sentia pel Pontífex, informar que no assistirà, ha generat especulacions respecte a la seva salut. No obstant això, la raó darrere d'aquesta elecció és una qüestió de tradició que data de la Reina Isabel II, la seva mare.
Com va explicar un portaveu del Palau de Buckingham, "quan Carles era príncep de Gal·les, va acudir al funeral de Joan Pau II en nom de la seva mare el 2005". Aquesta tradició, que la Reina Isabel II mai va trencar, s'ha mantingut ferma al llarg dels anys. Això, fins i tot, davant la proximitat del monarca amb el líder de l'Església Catòlica.

Guillem d'Anglaterra, el representant de la Corona
Aquest acte de no assistir a un funeral papal respon a una norma de la Casa Reial britànica. Encara que Carles III i el Papa Francesc van compartir moments de proximitat, especialment en temes ambientals, la decisió no és un reflex de distància personal. El monarca britànic ha optat per seguir l'exemple de la seva mare i delegar la representació reial al seu fill, el príncep Guillem.
L'absència del rei Carles III ha portat la família reial a prendre decisions importants. El príncep Guillem, com a futur hereu del tron, serà l'encarregat d'assistir en nom de la família reial. Encara que "respecta molt les institucions", segons l'escriptor reial Robert Hardman, el príncep Guillem "no se sent instintivament còmode en un entorn religiós".
Malgrat aquest sentiment personal, s'entén que aquesta és una oportunitat que marcarà el seu futur rol com a líder del Regne Unit i la seva presència en un esdeveniment tan significatiu.

Un funeral que reunirà líders globals
El funeral del Papa Francesc és un moment transcendental per a l'Església Catòlica i reunirà una gran quantitat de líders internacionals. Entre ells, es troben els reis Felip i Letícia d'Espanya i els prínceps Albert i Charlene de Mònaco. També figures polítiques com Emmanuel Macron i Volodímir Zelenski.
Encara que l'absència del rei Carles III podria ser vista com una ruptura en la tradició, la seva postura subratlla el seu compromís amb els costums de la família reial. Aquesta decisió serà recordada com a part d'un moment transcendental per a la monarquia britànica i la seva relació amb l'Església Catòlica.