URGENT

🚔 Màxima tensió a l'Hospitalet de Llobregat per un atracador atrinxerat

Descobreix la por més gran de cada signe zodiacal

T'expliquem quins són els temors que inquieten a cadascú segons el seu horòscop

Tu peor miedo: ¿Cuál es el mayor temor de cada signo del zodiaco?
En funció del teu horòscop, tens tendència a tenir por d'unes coses o d'unes altres | HoróscopoMágico.com

Dins nostre, sempre hi ha alguna cosa que sent una atracció molt forta per tot allò que és desconegut i que es delecta amb les situacions que ens fan despertar la por, una sensació molt familiar i alhora plena de morbositat que desperta moltes curiositats. Tal com ha explicat Horóscopo Mágico, a través de les amígdales s'estén una mena d'electricitat per tot el nostre organisme que fa posar en estat d'alerta totes les cèl·lules del cos i que origina una mena d'addició en els individus que la senten. Així doncs, moltes vegades s'hi volen sotmetre més d'allò que seria esperable.

Tot apuntaria, d'aquesta manera, al fet que gaudim molt amb les coses que no tenen explicació i que poden ser irracionals. Com a mínim, el cervell humà gaudeix amb això. Es tracta de l'encarregat de generar les hormones que preparen el nostre organisme per actuar i que originen automàticament una resposta de fugida o de confrontació. Aquest plaer pel patiment es pot entendre si considerem que som absolutament conscients del fet que no som davant d'un perill de debò, tot i que tinguem un cos que reaccioni com si ens trobéssim al davant d'un perill autèntic.

Quina és la por més gran de cada zodiacal?

Així, cal tenir en compte que mirar una pel·lícula de por a casa no és el mateix que veure's immers dins d'una situació que pugui activar el teu sistema límbic de manera immediata.

Les pel·lícules formen part del món de la fantasia i és una cosa que tothom sap. Ara bé, el fet de veure'ns davant d'una veritable amenaça ens fa venir tota mena de calfreds. La por, això no obstant, no sempre és racional i lògica, i en algunes ocasions no podem acabar d'esbrinar per quin motiu ens fan por determinades coses.

Tu peor miedo: ¿Cuál es el mayor temor de cada signo del zodiaco?
La teva por més gran: quina és la por més important de cada signe de l'horòscop? | HoróscopoMágico.com

 

Per aquest motiu, i perquè sabem que la personalitat de cadascú és clau per tal de definir les pors, avui et volem revelar quina és la por més important de cadascun dels 12 signes de l'horòscop.

Cada signe té un temor principal

Tens molta por dels insectes? O de la solitud? O bé entres en pànic quan et trobes en un lloc fosc? Segurament t'interessa saber que el teu horòscop té un gran paper en aquestes pors. Tot i que moltes vegades no podem esbrinar del cert d'on venen aquestes pors, la personalitat de cadascú té un rol primordial a l'hora de definir els límits de les pors més angoixants.

A continuació et parlarem de les pors més fortes de cada horòscop, per tal que siguis capaç d'identificar la teva i puguis començar a superar-la. Endavant, tu pots amb tot!

Àries: talassofòbia i claustrofòbia

El signe amb més ganes d'aventures i entusiasme és el primer de la nostra anàlisi. En aquest cas, el gust dels Àries pels reptes i la naturalesa passional del seu caràcter tenen un rol clau i fan que temi ben poques coses. Ara bé, no estan exempts dels temors i mostren rebuig per determinades coses que no els motiven gens ni mica.

Per tant, en cas que el teu signe sigui Àries, les teves ganes de ser lliure es manifesten a la perfecció a l'hora d'examinar les teves pors. No et fan gens de gràcia els llocs petits i tancats: la claustrofòbia constitueix la por més nefasta que et pot afectar, perquè et cal un espai important per tal de gastar la teva gran dosi d'energia i per fer un bon desplegament de la teva personalitat, especialment extensa. Així, en cas que algú vulgui treure el millor de tu, haurà de prescindir dels llocs o les situacions en què hi hagi implícites les nocions de confinament, tancament o restricció.

El fet de sentir claustrofòbia, però, no és el més curiós de tot. Es tracta d'una por força racional en funció de les característiques dels Àries. El més singular de tot, però, és que no només senten ansietat si es veuen pressionats a causa de l'entorn. A més, els Àries normalment tenen una altra fòbia habitual: la talassofòbia, que implica una gran por cap a l'extens oceà. Per tant, si ets una persona nascuda sota aquest signe zodiacal cal que sàpigues que tens por de les coses més oposades que hi ha. Ets ben bé una persona de contrastos.

¿Cuál es el mayor temor de cada signo del zodiaco? La talasofobia es uno de los peores miedos de Aries
Els Àries normalment tenen por de l'extens oceà | HoróscopoMágico.com

 

Taure: aporofòbia i metatesiofòbia 

Aquest signe està dotat d'una gran quantitat de qualitats: són persones bondadoses, pacients i determinades. Ara bé, tenen diversos trets que també tenen una altra cara i els poden comportar veritables malsons, com ara la manca de flexibilitat que tenen o la seva poca tolerància als canvis. En aquest sentit, es tracta de dues característiques definitòries de les seves pors més grans. 

Algun cop has sentit la paraula metatesiofòbia? Es tracta de la denominació que s'ha conferit a la sensació de por irracional i extrema que tenen determinats individus a l'hora d'afrontar canvis vitals. Tot i que podríem pensar que això és una fotesa, pot tenir efectes importants i limitar d'una manera considerable els hàbits de l'individu que té aquesta por i igualment pot modificar dràsticament la seva actitud.

Ara bé, els Taure no només tenen aquesta por. En tenen una de més estranya, lligada a la debilitat que constitueix la seva perdició: també tenen molta por del fet d'arruïnar-se i esdevenir pobres, una por que ha estat batejada a nivell científic com a aporofòbia. Tot i que hi ha gent que podria dir que són classistes, perquè es tracta d'un temor vinculat també al desdeny de les persones pobres, els Taure ho enfoquen d'una altra manera: els preocupa únicament el futur de la seva economia.

Bessons: coulrofòbia i gerascofòbia 

Els Bessons tenen dins un nen que apareix en determinades circumstàncies i que ens ofereix la clau per entendre les pors que els envaeixen. De fet, quan aquest nen estimi que cal, farà una passa cap endavant i assumirà el control del seu 'jo adult'. Això fa que les pors més grans d'aquest signe de l'horòscop guardin un vincle molt proper amb la infantesa, tot i que això no fa que tinguin menys temor que els altres ni que sigui una por més banal.

Per això, no és gaire difícil deduir la por més gran dels Bessons: no els fa gens de gràcia envellir. Es tracta d'una por que s'anomena gerascofòbia i que crea una autèntica bomba de rellotgeria si es combina amb les característiques que normalment presenten les persones d'aquest signe, que tenen autèntiques síndromes de Peter Pan. 

I l'altra por més gran dels Bessons tampoc no resulta gaire complicada d'endevinar: en general tenen molta por dels pallassos. Mira de no disfressar-te mai amb un nas vermell i una roba estrambòtica com un pallasso si vols fer una broma a una persona amb el signe de Bessons. La por dels pallassos o coulrofòbia faria que traguessin el cantó més fosc de dins seu i segur que et farien pagar ben cara la broma.

¿Cuál es el mayor temor de cada signo del zodiaco? La coulrofobia es uno de los peores miedos de Géminis
Als Bessons en general no els agraden gens els pallassos | HoróscopoMágico.com

 

Cranc: eromofòbia i atiquifòbia 

Els Cranc són persones dolces amb pors fonamentades en aspectes més profunds i menys trivials que en el cas d'altres signes. No els fan por les coses tangibles; en canvi, senten pànic pel que fa a diversos elements abstractes com poden ser els sentiments. Per aquesta raó, si ets una persona Cranc i no saps quina por es vincula amb aquest signe, primer de tot hauries de mirar de veure-hi més enllà que les altres persones: aleshores, t'arribarà la resposta.

L'eremofòbia és la por que senten els Cranc i que es relaciona amb la solitud. De fet, quedar-se sol és una cosa que espanta moltíssim les persones Cranc, que tenen una personalitat molt proteccionista i familiar. Així doncs, als individus amb aquest signe els cal el reconeixement i l'estima dels seus éssers estimats, i no contemplen la possibilitat de viure sense companyia ni afecte. 

Ara bé, a banda de l'eremofòbia els Cranc tenen altres temors: de fet, hi ha una cosa que els causa molta por i que també fa que es tornin incontrolables i que els envaeixi la ira: es tracta del fracàs. Aquest signe del zodíac, en concret, sol patir atiquifòbia, que és un sentiment d'aversió cap als fracassos. 

Lleó: hidrofòbia i nictofòbia

Aquest signe és un dels més predictibles de tota la roda. Únicament cal examinar una mica la naturalesa bàsica dels Lleó per veure tot allò que els podria trencar el son. Així doncs, si ets Lleó o sents interès per una persona amb aquest signe, segurament voldràs saber quines pors tenen habitualment. T'ho expliquem tot seguit.

'A priori', podríem pensar que aquest signe tan ferotge no té cap por. Ara bé, hem de tenir en ment que sempre que vivim una situació que pot activar el nostre sistema de supervivència ens transformem en éssers ben petits, com els ratolins, i als Lleó els passa precisament això: la fera ferotge es transforma en un gat d'allò més dòcil. L'aigua pot ser la por més gran d'un felí domèstic com aquest, que és un element totalment oposat al seu foc i que pot fer saltar totes les alarmes del rei de la selva.

Ara bé, mentre que aquesta fòbia a l'aigua es pot vincular sobretot amb una mena de rebuig o repulsió, als Lleó hi ha una cosa que els pot causar un temor absolut, que es connecta amb la llum que desprèn la seva essència: la por irremeiable de la foscor, que també rep el nom d'escotofòbia o de nictofòbia.

¿Cuál es el mayor temor de cada signo del zodiaco? La escotofobia es uno de los peores miedos de Leo
La foscor no agrada gens als Lleó, que tenen una llum a dins per naturalesa | HoróscopoMágico.com

 

Verge: bromhidrosifòbia i misofòbia

A l'hora d'examinar les principals causes de temor dels Verge, resulta que són el signe més senyoret de tota la roda. Per això, tenen pors que es vinculen directament amb un dels seus trets més distintius: el gust per l'ordre, per la vida sana i per la bona higiene.

Dit d'una altra manera, si en el cas dels Bessons els hem relacionat amb la infantesa, en el cas dels Verge hem de dir que són la mare dels signes de l'horòscop: en tot moment vetllen per assegurar-se que les coses estiguin al lloc que els toca i tal com ho havien pensat. Per això mateix, la por més gran i profunda que tenen és la misofòbia, que els fa rebutjar de manera categòrica la brutícia.

A banda, aquesta rigidesa es veu plasmada també a l'aspecte personal. Per aquest motiu, la segona por més gran dels Verge és la mala olor que pot fer el cos, que també rep el nom de bromhidrosifòbia. Sigui com sigui, s'ha de recalcar que aquest temor no és tan important, perquè pot molestar tant les persones d'aquest signe com la brutícia i la falta d'ordre.

Balança: somnifòbia i ofidiofòbia 

És difícil imaginar que un signe tan equilibrat i diplomàtic com la Balança perdi els estreps i el nord per quelcom que també té efectes sobre la resta de la gent. El seu gust per l'harmonia i la bellesa no l'eximeix de l'enfrontament amb els seus dimonis ni de sentir una cosa tan poc agradable i tan poc confortable com és la por. Així, en determinades circumstàncies aquestes persones es tornen molt més sensibles i volubles. 

Per a les persones Balança, la diplomàcia no serveix de res quan es troben davant d'una de les seves pors més grans, que els fan embogir: les serps. Com que són signes d'aire i gaudeixen molt del fet de viure als núvols, no poden suportar la idea d'haver de tractar amb un animal que representa el pecat original i tot allò que té a veure amb el mal, quelcom que no poden contemplar amb el cor tan amable i bo que tenen.

Ara bé, les persones Balança tenen una por encara més peculiar que habitualment és més freqüent: com que són persones molt sociables i amants de les festes, la nit i els excessos, de vegades els pot espantar molt una cosa tan essencial i fonamental com dormir. Tot i que aquest concepte podria semblar-nos que és de ciència-ficció, hi ha persones amb aquest horòscop que tenen somnifòbia, perquè pensen que l'estona que es passen adormides és temps que perden de la seva vida. Malgrat que podria semblar-nos una bogeria absoluta, és totalment real. 

¿Cuál es el mayor temor de cada signo del zodiaco? La somnifobia es uno de los peores miedos de Libra
Les persones Balança poden experimentar somnifòbia | HoróscopoMágico.com

 

Escorpí: ornitofòbia i glossofòbia

Normalment es diu que el signe d'Escorpí té un punt d'excentricitat i una cara una mica fosca. Aquests trets, de fet, vertebren l'eix principal damunt del qual s'articulen els altres components de la seva personalitat. Es tracta d'unes persones carregades d'originalitat, fins i tot hi ha gent que les arriba a descriure com a estranyes, i aquestes característiques són essencials per descobrir la por més gran que tenen.

Les contradiccions formen part del dia a dia d'aquest signe, i les pors que té ho posen de manifest. Així, tot i que són tertulians molt interessants i graciosos, el fet de parlar en públic fa que quedin gairebé immòbils i els sotmet a la glossofòbia.

Ara bé, les pors dels Escorpí van encara més enllà: l'animal que simbolitzen també els transmet diferents trets, com alguna de les pors que tenen. Per això, hi ha un gran nombre de persones Escorpí que encenen totes les alarmes quan se'ls acosta massa un ocell. Malgrat que per a alguns l'ornitofòbia sigui més aviat divertida, per a les persones que la tenen pot constituir una font de desesperació immensa.

Sagitari: ergofòbia i tanatofòbia 

Resulta curiós que la representació de la intensitat sigui incapaç de combatre un dels sentiments més arrelats i mil·lenaris de les persones. Els Sagitari són persones de carn i ossos com tothom, i també estan familiaritzats amb el pànic, un sentiment ben desagradable. En cas que vulguis descobrir la por més gran dels Sagitari, et convidem a continuar llegint. 

Les persones que són tan enèrgiques i tan vitals veuen la mort com a amenaça, des del moment en què comencen a forjar-se una consciència. Per això, tenen por de la mort, una fòbia que s'anomena també tanatofòbia. Els Sagitari pensen que amb una vida no en tenen prou, i que no podran trobar prou temps per experimentar totes les coses que voldrien viure. Ara bé, cal que remarquem que es tracta d'un temor recurrent a l'època actual.

I l'altra por més habitual dels Sagitari, quina és? Doncs com que els defineix a la perfecció el seu gust per la llibertat, aquest signe de l'horòscop té tendència a patir una por que normalment rep el nom d'ergofòbia. Es tracta d'un temor i rebuig a la feina. Realment, als Sagitari els costa molt gaudir de la seva existència farcida d'aventures i llibertat si se senten obligats a anar a l'oficina i, en certa manera, esclavitzats. Potser un Capricorn no tindria mai aquesta por, però els Sagitari solen experimentar-la.

¿Cuál es el mayor temor de cada signo del zodiaco? La tanatofobia es uno de los peores miedos de Sagitario
Els Sagitari solen tenir por de la mort | HoróscopoMágico.com

 

Capricorn: aerofòbia i nosofòbia

El signe de l'horòscop amb més estabilitat i ambició no tindrà gaire dificultats a l'hora de gestionar els seus nervis en moments de tensió. Ara bé, hi ha algunes situacions que el faran suar de valent. Els Capricorn, de fet, tenen una combinació ben curiosa de pors. N'hi ha de ben estranyes i d'altres que són més habituals a l'època en què ens trobem.

Sabem que no hi ha gaire persones al nostre planeta tan metòdiques i amb tanta disciplina com els nascuts sota aquest signe. Per a ells la feina és sagrada, i l'ambició que tenen els mou cap a dalt de tot, cap al cim dels triomfs. Així, les pors més grans que tenen estaran vinculades amb això, i el seu temor més fort serà caure malalts, la nosofòbia. Es tracta d'una idea que els transmet una ansietat i una angoixa molt grans.

Ara bé, tot i que es tracta d'una por molt important, els Capricorn també solen tenir-ne una altra. Com que són un signe de terra pura, les persones d'aquest signe tenen una gran por del fet de desenganxar els peus de terra i allunyar-se'n. Així, una de les fòbies que solen afectar els Capricorn és l'aerofòbia, que és la por de volar.

Aquari: onirofòbia i tripofòbia

Som a prop del final de la roda. Per això, arriba el torn dels Aquari, un dels signes amb més trets positius de tot el zodíac. Són persones dotades d'una gran imaginació i d'una empenta molt pronunciada, i que normalment tenen pors poc habituals, cosa que es pot vincular amb l'originalitat que les caracteritza. Per això, tot seguit t'ensenyarem la por més gran d'aquest signe de l'horòscop. 

La ment i la imaginació dels Aquari té un gran potencial, tal com hem dit. Aquest fet, però, també pot tenir coses dolentes per a ells en els moments menys esperats. Així, normalment tenen somnis estranys que poden no allunyar-se gaire de la paranoia i fer que les persones que els tenen es llevin amb més cansament que quan van anar a dormir. Per això, al llarg de la vida els Aquari tenen tendència a desenvolupar una por no gaire recurrent però que pot desesperar molt: la por de somiar o onirofòbia. Es tracta d'un temor injustificat, magnificat i continu.

Igualment, la seva complexitat mental es vincula amb un altre dels seus grans problemes: la tripofòbia, que és el rebuig sistemàtic de les figures geomètriques que es repeteixen o bé de diversos forats o buits. Tot i que és cert que aquesta mena de por consta d'una funció evolutiva clara, i que constitueix una forma efectiva de garantir la supervivència, el fet de tenir-la pot ser molt desagradable i molest.

¿Cuál es el mayor temor de cada signo del zodiaco? La tripofobia es uno de los peores miedos de Acuario
Entre les pors més grans que solen tenir els Aquari, trobem la tripofòbia | HoróscopoMágico.com

Peixos: mnemofòbia i misofonia

La roda la tanquen els Peixos, persones amb un cor d'allò més pur, que normalment tenen més pors i fragilitats que els altres zodiacals. Ara bé, això no vol dir que s'espantin amb qualsevol cosa. Les pors que es vinculen amb aquest signe van més enllà del món terrenal i estan relacionades amb el món dels sentits, que els sacsegen des de ben endins i els originen tota mena de desassossecs. No et perdis quines són les pors més importants que estan lligades als Peixos.

Per a les persones Peixos, una de les pors més grans que existeixen són els records que es relacionen amb les èpoques passades. Es tracta d'una por que es diu mnemofòbia i que es vincula de manera directa amb la personalitat més vulnerable i sensible d'aquest signe, que normalment té problemes a l'hora de desempallegar-se de la tristesa i la nostàlgia que sent a l'hora de recordar els individus i moments del seu passat que ja no hi són.

Els individus nascuts sota el signe de Peixos també tenen normalment una altra por, que està associada amb una anomalia que es produeix al sistema nerviós central i que té una relació directa amb l'oïda. El trastorn de la misofonia transforma les persones que la pateixen en intolerants a determinats sons de repetició quotidians, com ara el que fa la respiració o el que fem quan masteguem, que podrien incloure també algun component de tipus visual. Les persones que tenen misofonia no poden reaccionar de manera racional al davant d'aquests estímuls i el seu organisme respon com si l'amenacés un perill que posés en risc la seva supervivència.


Comentaris

envia el comentari