rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Els 10 errors que fas quan cuines pasta

Els consells per no repetir-los i cuinar-la millor

Segueix els passsos i notaràs la diferència. Foto: cedida.

 

No som italians, però gairebé. Ens encanta la pasta i hem après a cuinar-la de moltes maneres diferents. Receptes que durent poc més d'un quart d'hora, fins a d'altres que poden passar pel forn. Ara bé, ho fem bé? Traiem tot el profit a aquest producte a la cuina? El protal Pasta per Pasta, tot una referència a la xarxa, exposa els deu errors i assenyala deu consells per aprendre a cuinar-la:

 

 

1. Poca aigua a la Pasta

La pasta s'ha de coure amb abundant aigua, ja que necessita espai per moure's, coure0s bé i que no s'enganxi. Poseu aigua sense por.

2. Tirar sal a l'aigua

És molt habitual posar un grapat de sal només tenir l'aigua. Doncs no: la sal cal tirar-la una vegada que l'aigua estigui bullint i tot seguit tirem la pasta a l'olla perquè aquesta agafi el gust de sal. Si posem la sal al principi quan tirem l'aigua no agafarà el mateix sabor.

3. Afegir oli o mantega a l'aigua

No s'afegeix ni oli ni mantega a l'aigua perquè la pasta no s'enganxi, simplement amb remoure de tant en tant ho evitaràs. A més quan estem engreixant la pasta estem provocant que aquesta no s'adhereixi bé a la salsa.

4. Afegir avecrem

Sota cap concepte se li afegeix avecrem a l'aigua per donar sabor. Hem d'assaborir la pasta i la salsa i l'avecrem li trauria el gust principal.

5. Deixar molt temps de cocció

Un es troba en moltes receptes que deixen cuinar la pasta més temps del que indica en el paquet. El normal és deixar-ho coure de 10 a 12 minuts per  la pasta seca i menys fins i tot per la pasta fresca.

6. Al Dente

El concepte Al dente tampoc és que sigui una cosa molt popular fora d'Itàlia. Per aconseguir que la pasta quedi Al Dente, el secret és coure la pasta un parell de minuts menys perquè aquesta s'acabi de fer a la paella en unir-la amb la salsa.

7. No posar la pasta sota l'aigua de l'aixeta

La gent tendeix a posar la pasta sota l'aigua per inèrcia, però després de la cocció, a la pasta se li queda una capa de midó que ajuda que la salsa s'uneixi millor a la pasta. Per això mai s'ha de passar per aigua.

8. Primer es cou la pasta i després es cuina la salsa

No es pot coure la pasta i després escalfar uns tomàquets mentre esperem al fet que aquesta es cogui. Primer hem de pensar quina salsa cuinarem, ja que és on es fa servir més temps i després un cop tenim a punt la salsa, la deixem reposar i courem la pasta al nostre gust.

9. Cuinar de nit i menjar de dia

Aquest és un altre error garrafal. El normal és cuinar la pasta i menjar-se-a l'instant, ja que l'endemà es convertirà en una massa amb molt menys sabor.

10. Un bon final

Per acabar el menjar els italians prenen un cafè espresso. Mai un cafè amb llet o Cappuccino, aquests es prenen per esmorzar a Itàlia i si és acompanyat d'alguna cosa dolça doncs millor encara. És clar  que si vols demanar un cappuccino després d'un dinar ho pots fer, però un italià mai ho faria.

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris