rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

SORTEIG

🥑 Guanya un completíssim lot de productes ECO BonPreu! És molt fàcil!!

NOVETAT

🥗 No et perdis cada dimecres la nova recepta pas a pas de la cuina de sempre al teu correu

Els set aliments afrodisíacs més efectius per millorar la qualitat del sexe

Encara que a vegades els afrodisíacs són només llegendes urbanes, moltes persones es beneficien del seu ús

 

 

Amb freqüència es parla de les propietats afrodisíaques de determinats productes naturals, en particular en relació a aliments com la xocolata o les maduixes. No obstant això, el terme és una mica ambigu, ja que els processos pels quals diferents substàncies poden influir en la libido són molt variables, i a vegades són simplement llegendes urbanes.

  

  

A continuació explicarem quins factors fan que un aliment sigui afrodisíac i a mostrar quins són alguns dels aliments afrodisíacs més potents del món. A més explicarem el seu ús culinari i la forma en què es poden afegir als plats.

 

 

Què fa que un aliment sigui afrodisíac?

 

  

El terme «afrodisíac» prové de la mitologia grega, en concret del nom que s'utilitzava per referir-se a la deessa de l'amor, Afrodita -qui posteriorment seria Venus per als romans. Per aquest motiu s'entenen per aliments afrodisíacs als quals tenen propietats que contribueixen a augmentar el desig sexual i la libido.

  

  

Els aliments afrodisíacs naturals, per tant, són aquells que a causa de la seva olor, el seu sabor o pels nutrients que contenen fan que les persones estiguin més predisposades a dur a terme conductes sexuals a causa d'un increment del desig i de l'«atracció».

  

  

Així i tot, els estudis duts a terme per comprovar el potencial sexual de determinats aliments no porten a una resposta clara; de fet, diverses recerques al·ludeixen al fet que es produeix un efecte placebo amb els aliments afrodisíacs.

  

  

Sigui pel motiu que sigui, és clar que existeixen aliments que aconsegueixen facilitar o donar motiu a avivar el desig sexual de les persones (almenys d'algunes).

 

 

Tipus d'aliments d'aquesta classe

Existeixen diferents tipus d'aliments afrodisíacs segons l'atribució que es faci a aquesta «funció excitadora»; d'aquesta manera un aliment pot ser afrodisíac a causa que conté una substància concreta, per la seva semblança amb òrgans sexuals, per estimulació d'altres vies que fomenten l'atracció o per la història cultural de cada població en concret.

  

  

1. Afrodisíacs d'acció central

  

  

Els aliments que es classifiquen en aquest grup contenen alguna substància, normalment una hormona, que exerceix un efecte desinhibidor en l'organisme.

  

  

Aquests efectes es relacionen amb un augment de la dopamina o de la testosterona, així com de l'MSH (hormona estimulant dels melanòcits).

  

  

2. Afrodisíacs per associació

  

  

Com s'ha comentat anteriorment, aquests aliments tenen formes semblants als òrgans sexuals masculins o femenins, la qual cosa facilita l'associació d'aquests amb la pràctica sexual.

  

  

La forma fàl·lica dels plàtans o la forma arrodonida de les pomes o de les peres fan que moltes persones els associïn amb formes del cos de l'home i de la dona, respectivament.

  

  

3. Afrodisíacs per excitació d'altres vies

  

  

L'olfacte, el tacte o el gust són uns altres dels sentits que poden ser estimulats i poden donar motiu a un augment del desig sexual.

  

  

Una fragància amb una bona olor o fregar l'esquena amb una ploma fa que els sentits s'activin i que la libido augmenti, incrementant-se el desig cap a l'altra persona.

  

  

4. Afrodisíacs culturals

  

  

Segons la cultura en la qual es desenvolupa cada individu s'adquireix informació diversa sobre quins són els aliments que de manera «mitològica» han adoptat la característica d'afrodisíac sense realment ser-ho des d'un punt de vista objectiu.

  

  

Alguns d'aquests són el marisc o el ginseng que, encara que poden tenir propietats i nutrients beneficiosos per a l'organisme, no contenen els suficients o necessaris per ser catalogats com a afrodisíacs d'acció central

 

Els 7 aliments afrodisíacs més utilitzats

Tenint en compte la classificació anterior, us mostrarem quins són els aliments afrodisíacs que més s'utilitzen en la cultura occidental i quins usos podem donar-los per potenciar el desig sexual i fer que, gràcies al sopar, la nit sigui increïble.

1. La canyella

La canyella és una de les aromes afrodisíaques per excel·lència. La seva dolça olor juntament amb aquest punt especial que la caracteritza fa que sigui molt utilitzada tant en l'àmbit culinari com en l'elaboració de cosmètics. No obstant això, ingerir-la també té beneficis per a l'organisme.

Sembla que la canyella estimula el reg sanguini, la qual cosa es tradueix en una excitació més intensa i satisfactòria. Es pot consumir tant en te com afegida en rebosteria o en licors actualment popularitzats, com el Fireball.

2. La xocolata

Aquest és un altre aliment amb una àmplia tradició com a afrodisíac i fins i tot com a substitut del sexe. El seu sabor, la seva olor i les propietats que el cacau aporta a l'organisme fa que sigui ideal per acompanyar un sopar romàntic.

El cacau conté feniletilamina, una substància que ajuda en la producció de dopamina i en l'alliberament d'endorfines, proporcionant així benestar i energia a l'organisme. Tot això contribueix a una major excitació i a un increment del desig sexual.

3. Les ametlles

Tradicionalment s'ha dit que les ametlles són un afrodisíac natural per a les dones, ja que fomenten la fertilitat i donen energia donat el seu alt contingut en nutrients beneficiosos per a l'organisme.

La majoria de fruits secs contenen alts nivells d'arginina i vitamina B3; la seva ingesta fa que la circulació sigui més fluida a causa de la dilatació dels vasos sanguinis, la qual cosa promou l'excitació i l'erecció del membre sexual masculí.

 

4. La maca

L'arrel de maca s'ha començat a utilitzar a Espanya des de fa relativament poc temps, encara que el seu ús ja estava molt estès per Llatinoamèrica. És una planta originària del Perú utilitzada com a afrodisíac natural des d'èpoques ancestrals.

Donada la varietat de nutrients que aporta a l'organisme, la maca no només és utilitzada com a afrodisíac sinó també per protegir les funcions cognitives superiors. D'aquesta manera actua ajudant al fet que se secreten hormones sexuals que fan possible l'excitació de qui l'ha presa.

5. Les maduixes

Les maduixes, a més de ser una excel·lent fruita, resulten molt valorades tant visualment com gustativament. Contenen altes quantitats de vitamina C i aporten potassi i magnesi, substàncies que intervenen en el desig sexual i fomenten la libido.

6. Els plàtans

La suggeridora forma dels plàtans, que recorda a l'òrgan sexual masculí erecte, així com el seu dolç sabor i l'alt contingut en potassi que aporta a l'organisme, fan dels plàtans una fruita extremadament sexual, que pot ajudar juntament amb la xocolata a passar una nit de plaer inoblidable.

7. Les ostres

Les ostres recorden a Afrodita, i són un dels mariscs que més zinc aporten a l'organisme. El zinc ajuda al cos humà a produir testosterona, una hormona molt relacionada amb el desig sexual, per la qual cosa el seu consum resulta d'ajuda en l'augment de l'apetit sexual.

A més, culturalment el consum d'ostres està relacionat amb l'ostentositat i el poder, la qual cosa per a algunes persones resulta encara més excitant. Un plat d'ostres acompanyat d'un bon vi pot ser clau per passar una nit d'allò més romàntica.

 

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris