TENS TELEGRAM?

👉 No et perdis les últimes hores de Catalunya. Segueix-nos clicant aquí!

EN DIRECTE

🌪 Tots els problemes causats per la gota freda a Catalunya

Una administrativa de l'Ajuntament de Juneda reconeix haver robat més de 140.000 euros

La dona, de 48 anys, era la treballadora amb més antiguitat i es va anar apropiant dels diners entre el 2002 i el 2014
L'administra comptable de l'Ajuntament de Juneda, denunciada el juny de 2014 pel consistori per haver-se apropiat milers d'euros de les finances locals ha reconegut els fets i ha acceptat dos anys de presó. La dona, de 48 anys, ha volgut evitar el judici i ha reconegut que va anar robant petites quantitats de diners cada mes inflant algunes nòmines i quedant-se la diferència. En total es va apropiar de 148.583,56 euros entre el febrer de 2002 i el maig de 2014. El presumpte frau es va destapar a mitjans de juny de 2014 quan es va trobar una nòmina duplicada. La dona, que és l'administrativa comptable amb més antiguitat i que treballava al consistori des de feia 25 anys, també ha estat condemnada a una inhabilitació absoluta durant sis anys i a tornar els diners. La dona ja ha ingressat 75.283,56 euros. Pel que fa als 73.300 restants s'ha efectuat una hipoteca sobre un immoble del seu home a favor de l'Ajuntament de Juneda. La finca està tassada en 294.000 euros.

  

 

L'alcalde va ordenar investigar els fets i van començar a buscar als arxius de la treballadora acusada altres documents. Quan van denunciar la treballadora, calculaven que la quantitat defraudada els últims 7 anys seria de 113.000 euros, tots a través de nòmines inflades. Tot i això, l'alcalde no va descartar que la xifra pogués incrementar-se quan s'investiguessin documents d'anys anteriors, tal com ha acabat passant. La xifra defraudada ha augmentat fins als 148.583,56 euros en 12 anys.

 

El judici havia de celebrar-se dijous passat però la dona ha reconegut els fets i ha acceptat la pena acordada per les parts. Així, l'Audiència de Lleida l'ha condemnat a dos anys de presó per un delicte de malversació de fons públics amb l'atenuant de reparació del dany, ja que ha tornat els diners i a sis anys d'inhabilitació.

🎁 Participa gratis i guanya un fantàstic lot d'oli PRIORDEI. Fes clic aquí!

Comentaris