ÚLTIMA HORA

🔴 Desconvoquen el tall de l'AP-7 a la Jonquera

Alerta a Catalunya per l'extensió del «chemsex», una perillosa pràctica sexual

La nova moda barreja un consum continuat de drogues amb llargs períodes d'activitat sexual quasi sense interrupció
El chemsex barreja el consum abundant de drogues amb llargs períodes d'activitat sexual. | Arxiu

 

El «chemsex», abreviació de l’expressió anglesa chemical sex —sexe químic—, és una nova pràctica sexual que preocupa actualment en alguns sectors de la societat per la seva perillositat i les conseqüències que poden provocar en les persones que ho practiquen, tant a curt termini com en llargs períodes de temps.

Principalment, el «chemsex» consisteix en l’ús de drogues per allargar la duració de les relacions sexuals, que en alguns casos ha arribat a les 72 hores ininterrompudes. Això significa que els participants poden estar dies sense menjar i beure aigua, i a vegades ni tan sols dormir. Molts metges han declarat la seva preocupació per aquesta nova moda, que pot provocar conseqüències greus en els seus practicants. A curt termini, els seus principals problemes radiquen en l’ús reiterat i abundant de substàncies químiques que alteren el funcionament del cos. A més, la forta intensitat de l’activitat física, sumada a la seva durada i al desgast físic que s'hi deriva, pot arribar a provocar fatiga, lesions musculars i, fins i tot, la mort en casos extrems.

 

Aquests problemes podrien intensificar-se a llarg termini si s'hi afegeixen l'addicció a les drogues i el possible contagi de malalties de transmissió sexual (MTS). Els metges no han pogut establir encara uns efectes propis d'aquesta moda sexual a la salut de les persones que ho practiquen, però les complicacions cardiovasculars en podrien ser una conseqüència molt perillosa que ha instat els professionals a investigar aquesta pràctica sexual i alertar a les autoritats sobre la seva proliferació, especialment a les àrees més urbanes.

🔴 Ara pots rebre els avisos del tall de carreteres al teu correu. Fes clic aquí!

Comentaris